Ana's TIPS & TRICKS // kratka kosa kao pojam ŽENSTVENOSTI!

  Jesmo li mi još uvijek društvo koje smatra ženstvenijom onu ženu koja ima dugu kosu? Nadam se da ne – jer kratka kosa itekako može biti pojam ženstvenosti!  Osobno je nosim i obožavam već godinama, a moram priznati i da najviše kreativnosti u meni bude upravo kraće kose. Mogu se poigrati, osobne su, drugačije i unikatne.

  Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure 

  anne
  Linda Evangelista - kameleon i super-manekenka koja je, čisto slučajno, promijenila frizerske trendove 1988. Kad joj je slavni frizer Julien d’Ys na snimanju s Peterom Lindberghom skratio kosu na... super-kratki bob, ona se rasplakala od muke. Nisu ni najmanje njih dvoje bili svjesni koju revoluciju pokreću... A najmanje Lindbergh, legendarni fotograf koji je osobno predložio novu Lindinu frizuru, za potrebe snimanja!

   

  Isto tako, uvriježeno je mišljenje da je kratka kosa samo za one hrabre žene, jer šišanjem otkrivamo cijelo lice i vidljivi su svi nedostaci... istovremeno, otkrivena je sva ljepota lica! 

  Objasnit ću vam koji je otprilike princip šišanja kratke frizure:

  1. Kod kratke kose obavezno poštujemo rast kose, po njemu kreiramo frizuru. Poštujemo teksturu i karakter kose, koji nam sugeriraju kakve frizure možemo napraviti, a da bude lijepa, postojana i jednostavna za održavanje.

  anne
  Martina // kosa: Ana Kuštre, make-up: Vinko Tomašinjak

   

  2. Kvalitetno kratko šišanje kompleksno je i mora biti razrađeno do najmanjeg detalja, jer ipak ti mali detalji nadograđuju frizuru i čine je jedinstvenom. Na primjer, naglasak na šiškama ili asimetrija dodatno će razigrati naizgled jednostavnu kratku frizuru!

  3. Idemo na boje! Kratka kosa prirodne boje može djelovati previše jednostavno – predlažem boju ili barem preljev koji će joj dati potreban sjaj. Danas postoji niz privremenih boja, izbor je velik. Uvijek predlažem svjetlije tonove ili one pastelne, pa sve do kričavih.

  anne
  Rihanna, obožavateljica novih frizura


  4. Klasična blajh boja idealna je podloga za često igranje preljevima. Zašto bismo svaki put stavljali istu boju, kad se možemo mijenjati! Bijela, nježno roza, lavanda, pepermint zelena ili boja breskve idealni su pastelni tonovi. Sada su, već to znate, u modi svi onu međutonovi, predivni i originalni, koji nam pružaju mogućnost osmisliti personalizirani look, odnosno boju doslovno po mjeri.

  5. Ako ste klasičar i ne volite česte eksperimente na kosi, tu su i par nijansi svjetliji pramenovi koji će raznježiti i dati poseban naglasak na svaku postojeću podlogu. Naime, pramenovi kosi daju posebnu vizuru, daju joj zanimljivi izgled, a time i posebnu ljepotu koja ističe lice. Za razliku od čisto jednobojne, prirodne boje!

  Ženstvenost ne leži samo u kosi, ona se nalazi u vašem osobnom stilu. Neki to znaju instinktivno, dok nekima treba poticaj. Zato smo tu mi frizeri i stilisti kose koji će prepoznati koja kratka vam najbolje pristaje!

   

  anne 

  Anne Hathaway - kad je skratila kosu, postala je totalno stylish!

  anne

  anneanne

   

  I tako je nova frizura pomladila Sandru Bullock... da, kratka kosa "skida" godine!anne