Ana's TIPS & TRICKS // kako UNDERCUT olakšava muke super-guste kose

  Ponekad je gustoća kose teret – neke cure i žene imaju toliko gustu kosu da im to predstavlja problem kod nošenja raspuštenih frizura te pri svakodnevnoj njezi i rasčešljavanju. Jedan od načina kojim to rješavaju je – undercut.

  Undercut bio je jedno vrijeme mega trend koji su svi poželjeli imati kao super dodatak svojoj frizuri. Velike svjetske zvijezda hrabro su nam predstavile taj hit koji je za čas zavladao ulicama.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  8 womens short blonde undercut

  Velika većina ga nije prihvatila, ali ga je imitirala uskim i stisnutim pletenicama koje su nam davale efekt obrijane kose. Kako su se trendovi u međuvremenu promijenili, veliki broj žena posebno onih s gustim kosama prigrlile su undercut i vjerne su mu i dan danas.

  Kod jako guste kose skidamo veliku količinu volumena, posebno kad undercut radimo od vrata prema gore. Kose je puno manje što olakšava sve druge procese.

  8 womens short blonde undercut

  Pranje kose je lakše, a češljanje i stiliziranje mnogo jednostavnije. Kada je kosa puštena, undercut se ne primijeti, što je mnogima važno, radi pravila koje im nameće poslovni izgled.

  Ako se šišanje baš želi pokazati, tu su visoki repovi, jednostavno prelomljene punđe ili bilo koja solucija podignute kose. Dio koji je obrijan dodatno se može istaknuti nekim „nacrtanim“ detaljima ili oslikanim šarama.
  Osim gustih kosa, tu su žene koje vole imati otvorenu jednu stranu lica te imaju kraće ili poluduge kose.

  8 womens short blonde undercut

  I dok će većina kosu staviti zalizano iza uha ili isplesti pletenicu, neke cure će naprosto mašinicom obrijati kosu na bočnom djelu i napraviti sidecut. Ipak, predlažem da to rade u salonu.

  U svakom slučaju, kakvi nam god bili trendovi, malo avangarde nikad nije naodmet. Jedni svoju frizuru ističu nekom posebnom bojom, drugi pramenom koji odskače od svega, treći se s malo obrijane glave osjećaju posebno... ponekad je samo detalj potreban da se osjećamo super!

  8 womens short blonde undercut8 womens short blonde undercut8 womens short blonde undercut8 womens short blonde undercut8 womens short blonde undercut