ANA's tips & tricks // kako speglati kosu bez da se isuši i DEHIDRIRA?

  Sjajna, njegovana i ravna kosa... san je većine žena s valovitom kosom. Nije bitno koji trendovi vladaju, žene će uvijek voljeti glatku i ispeglanu kosu, posebno one koje je nemaju prirodno. Upravo te kovrčave kose puno su suše i poroznije, stoga ako imate prirodne lokne, uvijek vodite računa da vaša kosa ne bude dehidrirana i suha.

  Frizira: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   sleek hairstyles holiday hairstyles

  Najpoznatije metode ravnanja kose su četka i pegla. Većina žena s dugom kosom često koristi peglu, no ona je živi užas za kosu ako ju ne znate pravilno koristiti.


  Mi frizeri volimo kosu obrađivati četkom, neki okruglom dok neki ravnaju plosnatom polu četkom. U našem frizerkom svijetu to je najbolja metoda, kosa je predivno obrađena, sjajna i lepršava.

  Na žalost još uvijek postoje frizeri koji vašu kosu peglaju, a da pritom kosa nije adekvatno obrađena četkom. Tu metodu koristi i jako puno vas kod kuće. Ne radite to! Kosa prije upotrebe aparata treba biti obrađena četkom, to je jedini način da kosa bude zaštićena i zdrava nakon peglanja.

   sleek hairstyles holiday hairstyles

  Prije obrađivanja kose, posebno ako je jako suha, koristite njegujuće preparate i masku. Kada njega odradi svoju jako važnu ulogu u izradi frizure, pošpricajte kosu sprejom za zaštitu od jakih toplina. Kosu obradite četkom i to najviše što možete. Kada je kosa obrađena i ne zapinje nigdje dok ju češljate, odijelite što tanje pramenove i prođite peglom po pramenu.

  Trenutno su jako popularni jaki keratinski tretmani koji će vam uveliko olakšati posao ravnanja kose. Keratinski tretmani jaki su i nisu za tanke i ravne kose, obogaćuju kosu velikom dozom njege i smanjuju njen volumen kako bi bila što ravnija.
  Ako često peglate kosu njegujte ju uljima svakoga dana da bi ostala ravna, zdrava i lijepa.

   

   sleek hairstyles holiday hairstyles