Ana's TIPS & TRICKS // kako skinuti ŽUTILO s kose?

  Ako ste kod kuće koristili blajh ili bilo koji drugi izbjeljivač, sigurno ste se susreli sa žutilom na kosi.

  Blajh nije boja zato uvijek savjetujem da se ne koristi kod kuće. Opasnosti koje vam blajh može napraviti nepopravljive su!

  PIŠE: ANA KUŠTRE @ Do šminke i frizure za pol vure

  On skida pigmente, razara ih i blijedi postojeću boju. Djeluje na kosi dok se ne ispere pa kosu dovodi do stanja lomljenja ili ju gumira i pretvara u vunastu teksturu.

   Karolina Kurkova Harpers Bazaar Russia Cover Photoshoot10
  Karolina Kurkova // Harper’s Bazaar Russia // foto Sonia Szostak // fashion director Ekaterina Tabakova

   

  Kod rada s izbjeljivačem ne postoji vrijeme djelovanja, tu su i sekunde bitne za reakciju - ispiranje ili pak nadogradnju s novom dozom blajha.

  To žutilo koje sve muči veliki je problem i nama frizerima. Najčešće žutilo susrećemo na jako tamnoj podlozi i kod velike količine crvenog ili narančastog prirodnog pigmenta.

  Kod skidanja boje i velikog posvjetljenja mi frizeri postupke ponavljamo više puta različitim koncentracijama superoksida. Kompleksan postupak traje satima, a kada smo pigmente skinuli koliko treba, tada krećemo s nijansiranjem željene boje. Da bi boja bila odgovarajuća, kombiniramo minimalno tri nijanse! Često koristimo i srebrne preljeve i pigmente, koji dodatno smanjuju vidljivost žutila.

  To svakako nije jednostavno napraviti kod kuće zato ni ne pokušavajte, blajh nije igračka, on je opasan a ne željene rezultate koje možete napraviti nama frizerima teško je ispraviti.

  Karolina Kurkova Harpers Bazaar Russia Cover Photoshoot10Karolina Kurkova Harpers Bazaar Russia Cover Photoshoot10