Ana's TIPS & TRICKS // jedna TINEJĐERKA je bojala kosu prvi puta u životu. Kako je prošlo i što je važno kod farbanja mlade kose?

  Prvi susreti s koloristikom najčešće se javljaju u srednjoj školi. Djevojčice postaju male žene, pa kreću s upoznavanjem beauty industrije.

  Danas sve nalazimo na društvenim mrežama, od samog postupka do krajnjeg rezultata, no je li to zaista tako? Savjetujem vam da pričate sa svojim kćerima i da im svakako preporučite konzultaciju u salonu sa stručnjacima i koloristima.

  Piše, farba i šiša: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  ANA KUSTRE DO SMINKE I FRIZ

  Često se susrećem s djevojkama koje dođu u salon na popravak onoga što su napravile same kod kuće. Spriječite to! Boje koje nalazimo na tržištu često su agresivne i teško se skidaju s kose, postupak bojanja kod kuće i popravak istog u salonu oštetit će mladu i nježnu kosu.

  U salonima zaštićujemo kosu prije, tijekom i poslije koloriranja. Boju i tehniko prilagođavamo dobi  klijentice pa samim time zasigurno ne predlažemo boje koje nisu primjerene za tinejdžere.

  Prvi susret s bojanjem kose mora biti blagi postupak koji neće izazvati veliki šok i za klijenticu i za kosu. Maksimalna zaštita kose, nježni preparati i stručna tehnika odabir su za novu i mladenačku frizuru.

  Današnje super trend tehnike prikladne su za mlade pa idu u korist roditeljima. Kosu posvjetljujemo samo nekoliko tonova i koloriramo nježnim preljevima, tehnika je dugotrajna pa se ne treba ponavljati često, a vaša kćer će imati frizuru kao s društvenih mreža.

   ANA KUSTRE DO SMINKE I FRIZ