Ana's TIPS & TRICKS // dan kad ne stignem kod frizera

  Ako vam se često dešava da ne stižete kod frizera, ili su naprosto termini popunjeni, baš kao i vaš dan, predlažem par savjeta kojima ćete sačuvati vrhove i produljiti im vijek trajanja. Kada prođe termin šišanja koji niste iskoristili, kosa postaje poroznija i suša nego inače, vrhovi se brže lome i pucaju, čime ona postaje sve kraća. Tu se mnogim ženama često čini da kosa nikako da im naraste... drage moje, kosa itekako raste, no ako su vrhovi ispucani, oni se lome i time se gubi dužina. Predlažem skraćivanje vrhova svako malo, ovisno o duljini kose, a ako povremeno ne stignete, obratite pažnju na njegu vrhova.

   

  Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   Aline Weber Makeup Editorial03Aline Weber / foto Mikael Schulz / styling Anna Katsanis (Atelier Management) / make-up Kajsa Svanberg / manicure by Angel Williams @ Atelier Management


  Posvetite kosi par minuta dnevno i njegujte je uljima svakodnevno, posebno vrhove, ujutro prije češljanja i uvečer prije spavanja. Ako je vaša kosa gusta i suha, koristite i masna ulja kao što su maslinovo, kokosovo, ricinusovo...namastit će kos i dati joj veliku količinu njege. Izbjegavajte razne aparate kao što su pegle i figara, njihov će efekt dodatno isušiti već porozne vrhove. Prilikom feniranja pazite na vrućinu fena, dodatna toplina može uništiti kosu, udaljite ga što više.

  Svoju nahranjenu kosu kombinirajte s frizurama kao što su rep, pletenica ili neka druga frizura koja ne zahtjeva sušenje i obrađivanje kose. Pravilo je jednostavno, uzmite vrijeme za šišanje svoje kose ili joj svakodnevno pružajte veliku količinu njege (što ipak nije dugotrajno rješenje za vaše vrhove, no povremeno će poslužiti svrsi!).

   

   Aline Weber Makeup Editorial03Aline Weber Makeup Editorial03