Username *
Password *
Remember Me

Iako volimo svijeće tijekom cijele godine, prosinac je nekako najviše u znaku tih predivnih mirisnih kreacija... Adventsko vrijeme ne znači shopping, već obitelj, okupljanje s familijom i prijateljima, druženje, pa i kod kuće, gdje atmosferu čarobnom čine i – svijeće. Zato nam je Borut Mihalić, vlasnik parfumerije TOP i strastveni parfem ekspert, otkrio neke must have trikove, jer svijeći možemo produžiti rok trajanja samo ako se dobro brinemo o njoj! Ona je mirisna, voskasta i veličanstvena, donosi neki mir, stabilnost, ponekad osjećaj sjete, no na jedan pozitivan, umirujući način. S druge strane, kvalitetna svijeća ima one prirodne i ugodne esencije. Odabrani sastojci i dobar vosak doprinose uživanciji, sve se to vidi i osjeti! A sada: savjeti.

 

110411 COSTES BOUGIES 250 FOND BLANC 1 cr
Matthew Williamson


1. VAŽNOST RAVNOMJERNO RASTOPLJENOG VOSKA // Gasiti je svijeću najbolje tek kad je rastopljeni vosak napravio bazen, od ruba do ruba posude ili čaše. Važno je da je vosak rastopljen ravnomjerno.


2. KAKO GASIŠ SVIJEĆU? // Postoje dva načina gašenja svijeće poklapanjem: prvi je takozvanim snufferom (poseban poklopac, kao zvono), a drugi je poklopiti je običnim tanjurićem. Nemojte iz neposredne blizine puhat u upaljenu svijeću, izletjet će vosak! Uostalom, možda već imate to negativno iskustvo, kao mnogi...


3. KRATAK TI JE FITILJ? Kad se vosak stvrdne, obavezno SKTARITE FITILJ na pola centimetra. Na taj način održavate kvalitetu fitilja i voska. Naravno, što se bolje brinete za svoju svijeću, to će ona duže trajati!

 110411 COSTES BOUGIES 250 FOND BLANC 1 cr

Francuski brend Cire Trudon, najstariji proizvođač svijeća na svijetu od 1643. u kontinuitetu do danas (bio je prisutan na francuskom dvoru, može se nazvati Rolls Royce među svijećama) kojeg Borut nudi u svojoj TOP niche parfumeriji, ima vlastitu kreaciju za gašenje svijeća: spravica koja podsjeća na zakrivljenu iglicu kojom se taj „bazen“ od voska pokupi s površine svijeće te upaljeni fitilj povuče u vosak i tako ugasi. Nakon toga se fitilj vrati na gore/uspravno, a onda i izvadi iz voska te skrati na pola centimetra. Kad se vosak posuši, svijeća je ponovno spremna za paljenje.

 

Borut prodaje trenutno najveće svijeće u Hrvatskoj: Baobab imaju do 6,5 kila voska i gore do nevjerojatnih 800 sati! 

 

 

Pearls White blanc cote Max 24 recadre9

White Pearls Max 24, Baobab Collection
Bijeli mošus - Jasmin. Bijeli biseri stoljećima su simbolizirali čistoću i ljubav. Prošarana svijetloružičastom i bijelom, svijeća White Pearls inspirirana je savršenstvom bisera, poznatih i kao "suze bogova".

   

110411 COSTES BOUGIES 250 FOND BLANC 1 cr

Ciel Cire Trudon - adventska kreacija nosi note kestena i drvenastih nota... a onda i mahovinu, cedar i mošus.

 

 

 

rose water byredo

Rose Water, BYREDO

BYREDO unosi ljepotu i toplinu u blagdansku sezonu novim triom mirisnih svijeća, stvorenih da prožmu dom prazničnim ugođajem. Elegantne, ali i svečane, ove tri svijeće u čašama od crvenog stakla izlivene su u mirisnom crvenom vosku.

Trio nebeskih mirisa - Rose Water, Incense i Altar – uranja nas u bezvremenu atmosferu bazilika u davno praskozorje blagdana.

ROSE WATER

Vrh: Bugarska ruža

Sredina: Geranij, ružine latice

Baza: Ružin apsolut

 

 

 

110411 COSTES BOUGIES 250 FOND BLANC 2 cr

Orange Costes

Dragi „Rive gauche“…. Saint Germain koji je inspirirao pisce poput Balzaca, Jeana Racinea ili George Sand, uz začine artističkog grada. Ova svijeća miješa mirise „zagorene“ naranče s klinčićem koji svojom začinskom notom naglašava čistoću ambijenta za filozofiranje u miru.
(Orange svijeća gori u Societe, Place de l'Eglise Saint Germain)

Olfaktivna piramida:
VRH: naranča, kava
SREDINA: kim, kardamon
BAZA: klinčić, cedar

 

 

 

 

 

ROPION F MALLE

Frederic Malle Joyeux Noel svijeću mirisno je osmislio poznati parfumer Dominique Ropion - ovo je prava svijeća za prosinac! Naglasak je na notama cimeta i borovine...
 

 

 Cire Trudon Classic Candle HD cr

 

Spiritus Sancti, Cire Trudon, 270 g

Treperenje grimiza, zlata i tamjana, sveti miris oltarskih svijeća. Buđenje uz luksuzni miris kadionice, ispunjenje gorućom ambrom. Crkveni zbor slavi, a sveti mirisi uzdižu duše.

Mirisna kompozicija:
Vrh: Aldehidi, tamjan
Sredina: Đurđica
Baza: Benzoinska smola, labdanum

 

altar BYREDO

 

Altar, BYREDO
BYREDO unosi ljepotu i toplinu u blagdansku sezonu novim triom mirisnih svijeća, stvorenih da prožmu dom prazničnim ugođajem. Elegantne, ali i svečane, ove tri svijeće u čašama od crvenog stakla izlivene su u mirisnom crvenom vosku.

Trio nebeskih mirisa - Rose Water, Incense i Altar – uranja nas u bezvremenu atmosferu bazilika u davno praskozorje blagdana.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.