Username *
Password *
Remember Me

EDU međunarodne studentske radionice kostimografije, mode i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike/eseja održat će se u prostorijama Tekstilno-tehnološkog fakulteta i ULUPUH-a.


Ovogodišnje, 6. izdanje projekta započinje Radionicom eksperimentalnog kostima „Konekcija forme i inovativne strukture“, pod vodstvom mr. Ljiljane Petrović, red.prof. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Odsek Kostim, modul Scenski kostim. Radionica će se održati od 13. do 17. studenog u prostorima Tekstilno-tehnološkog fakulteta i u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, a završit će izložbom radova u Galeriji ULUPUH.

U projektu sudjeluju nastavnici/mentori TTF-a: doc.dr.art. Ivana Bakal, izv.prof. Koraljka Kovač, predavač Marin Sovar, ak.slik.graf., asistentica Sanja Jakupec, mag.ing.des.tex., stručna suradnica Đurđica Kocijančić dipl.ing. Radionica se organizira po pozivu i u organizaciji ULUPUH-a i doc.dr.art Ivane Bakal.

ulupuh


Izložba radova s radionice otvoriti će se u Galeriji ULUPUH u petak, 17. studenog u 19 sati i moći će se pogledati do 30. studenog.
Radno vrijeme Galerije ULUPUH: radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena.


Projekt EDU međunarodnih studentskih radionica započet je 2013. godine. Riječ je o međunarodnim studentskim radionicama kostimografije, modnog i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike/eseja na kojima sudjeluju studenti iz zemlje i regije (kroz pozivni natječaj na srodnim fakultetima). Cilj je, kroz godišnje radionice sa studentima i izložbe njihovih radova, stjecanje specijalističkoga znanja i usavršavanje kreativnog i individualnog pristupa kao suplement nastavnoga programa. Projekt pruža mnoštvo primjenjivih rješenja za bolju organizaciju i rezultate obrazovnog sistema na umjetničkim visokoobrazovnim ustanovama kroz sinergiju predavača/voditelja radionice i studenata/polaznika radionice. Autorice projekta su doc. dr. art. Ivana Bakal i dr.sc. Silva Kalčić.


Osim radionice kostima, u okviru projekta realizirati će se još:
· Radionica likovne kritike (pripreme u tijeku)
· Radionica modne fotografije (pripreme u tijeku)

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location