Username *
Password *
Remember Me

 

Zagrebački velesajam sinoć je nastavio Fashion.hr priču – naši su dizajneri donijeli zanimljiva rješenja koja možemo nositi i kombinirati svaki dan: Anthony Avangard slaže odlične trenirke s točkicama, KLISAB ima genijalno napravljen patchwork, Morana Krklec predlaže eteričnu nježnost teksture, Ivana Janjić donosi futurističke jakne, dok Gala Vrbanić kiši postavlja voluminozan trench od glatke teksture. Osim toga, Galin tekstil je reflektirajući, sive jakne idealne su za noćne šetnje!

 

 avangard

1 PATCHWORK – KLISAB
Patch Patch kolekcija šarenija je nego naše prošle, ističu Klisabovci. - Do sada smo imali najviše 2 boje, a sada smo se poigrali ovom idejom na konkretniji način. Osim toga, sve skupa jako je dinamično, široko, ženstveno, a tu je i još jedan eksperiment – nikada do sada nismo imali ocufane rubove, sve je trebalo biti super-uredno. Sada s nekih rubova vise konci, no i dalje to izgleda sređeno i klasično naše... željeli smo kolekciji dati malo žešći dojam - . Klisab je u kratko vrijeme našao mjesto na našoj sceni: dečki rade konkretne komade, očita je njihova oduševljenost životom žene u pokretu, koja svakodnevno treba nešto posebno, a opet klasično. Njihova je paleta tamna, razbijena pokojim crvenim komadom. Patchwork je predivan – odlično nižu pravokutne tekstile, kolekcija stoga dobiva jednu zahvalnu likovnu dimenziju!

 

avangard

2 ANTUNTUN TRENIRKE – ANTHONY AVANGARD
Inspiracija mi je Antuntun Grigora Viteza, veli Anthony Avangard – malo sam proučavao njegov identitet i shvatio da imamo neke sličnosti. I ja sam Antuntun iz desetog sela, pa sam na majicu otisnuo zemljopisne koordinate svog sela u Slavoniji - . Inače, muška kolekcija sastoji se od udobnih trenirki, a jakne i kaputi su u principu unisex, imaju zanimljive perforacije na laktovima, ili su opako crvene. Dodatak? Dizajner sa smislom za humor i modnu ironiju uvijek donosi neke fora detalje, sada su to dokoljenke i ruksaci.

 

avangard

3 TRENCH – PRICE ON REQUEST
Gala Vrbanić pokrenula je prošle godine brend Price on request, čijim stvarima cijena raste ovisno o potražnji – na webu imaju shop u kojemu ekipa postavlja cijene i licitira. – Pošto je od prošle godine vrijednost brenda narasla, tako smo i mi podigli cijene. Što se tiče same robe, nemamo neku posebnu inspiraciju, sve su to basic komadi unisex ili muški i ženski... – Najavila je i odlazak s kolekcijom u Pariz, u siječnju sljedeće godine, a uskoro otvara i showroom u centru Zagreba. Za dečke i cure ima divne trench komade, neki su napravljeni od reflektirajućih tekstila, baš cool i new-age.

 

avangard

4 ETERIČNO – MORANA KRKLEC
Ona to uvijek radi nekako eterično – tekstil Morane Krklec složen je u formi bluze, suknje, haljine, specifičan je po nabiranjima i tim sitnim intervencijama radi kojih sve skupa ima onu elegantnu art crtu. – Inspirirana sam nedavnim putovanjem u Japan, a u kolekciji se isprepliću tradicija i modernost, azijska arhitektura, japanska ulična moda Tokija, njihove nošnje... - . Ako tražite suknju na preklop ili bluzu koja ide ispod sakoa i zadovoljava sve poslovne stilske zakone, Morana ih ima.

 

avangard


5 COOL JAKNE – IVANA JANJIĆ
Ivana donosi kolekciju Diferit, a u njoj se kriju pravi dragulji, jakne koje djeluju višeslojno i napuhano, futurističke forme i minimalističke plohe. Dizajn je unisex, pufast i neodoljiv, iako je sve skupa u mračnoj crnoj - autorica obožava avangardu, no njezin je rezultat uistinu nosiv i praktičan. I ovoga puta njezini dečki na pisti nose suknje: to su krojevi ležernog predznaka, idealni za slojevito zimsko doba.

 

 

KLISAB:

avangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangardavangard

 

ANTHONY AVANGARD:

avangardavangardavangardavangard

 

IVANA JANJIĆ:

avangardavangardavangard

 

MORANA KRKLEC:

avangardavangardavangardavangardavangard

 

PRICE ON REQUEST:

avangardavangardavangard

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location