Username *
Password *
Remember Me

Da, vratio se! Jedan od tekstila o kojemu svi imaju mišljenje doživio je renesansu: danas samt high-street dućani nude u niz verzija, a najpopularnije je odijelo u smeđim tonovima, zatim slične nijanse šilterica, čizme... da, one kao čarape. Da trend bude potpun. Odijelo stiže u raznim varijantama, hit su one jako slim varijante koje asociraju na sedamdesete, po mogućnosti s visokim strukom i trapez nogavicama, te kroj iz osamdesetih, opet visoki struk, ali širok, s nekim tankim remenom i par ušitaka. Samt ima povijest, priču i stav. 

 

 bershka cr
H&M


1 Ili ga voliš ili mrziš – dosta ljudi baš, baš ne voli samt. Istina da širi siluetu jer je sam po sebi deblji, a osim toga, njegova asocijacija na presvlake za kauč za neke je naprosto – too much.


2 Najviše voli onu toplu, nijansu konjaka, prema smeđoj. Ova nijansa je klasična, pristaje svim tipovima, paše uz bazične komade kao što su majice i košulje. Izbor nije kompliciran, samt je prisutan u ponudi brojnih high-street izloga i slavnih brendova.


3 Bio je hit u sedamdesetima, popularan kao odijelo, hlače ili kaput... mogu se ti komadi, originali, pronaći danas na sajmovima poput Hrelića.

 

bershka cr
Bershka


4 Želite kraljevski tretman? Samtu je ime nastalo iz: corde du roi (prijevod s francuskog je the cord of the King). Iako, radi svoje izdržljivosti i kvalitete, ovaj je pamučan tekstil postao u 19. stoljeću odjeća radnika.


5 Nisu samo odijela i hlače, već i čizme pale pod utjecaj ovog retro materijala. Čizmice prate priču, kao i šilterice i torbice.

 

bershka cr
Mango Committed

bershka cr
Street-style ima odgovor na sve trendove // foto: Rafinery29

bershka cr
Zara  

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location