Username *
Password *
Remember Me

Prva izvedba mjuzikla Jadnici održana je u Lisinskom, a postavilo ga je međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pod redateljskom palicom američkog režisera Richarda Monteza. Max Hozić bio je Jean Valjean, Henrik Šimunković utjelovio je Javerta, a Cosette je glumila Sementa Rajhard. Jadnici su popularan roman koji je Victor Hugo napisao 1862. godine, a priča o žrtvi, iskrenosti, oprostu...

01 1

Pored svih impresivnih statistika, ono što ovaj mjuzikl čini toliko posebnim je njegova moćna poruka o nadmoći milosti nad legalizmom. Jadnici su priča i našeg vremena. Oproštenje nikad ne izlazi iz mode, ono je jedini način da se naši odnosi iscijele. Oprost je temeljna istina koja nam je svima potrebna i na koju se stalno moramo podsjećati. Oprost je jedina nada civilizacije, a istinski oprost može doći samo kroz razumijevanje Boga koji nas ljubi i koji nam je tu svoju ljubav spreman pokloniti upravo kroz praštanje - izjavio je Richard Montez, redatelj mjuzikla „Jadnici“.

 01 1


Nakon punih 36 godina od prvog i jedinog uprizorenja pred zagrebačkom publikom, kazalište CornerstoneArts dovelo je mjuzikl Jadnici ponovo u Zagreb. U međuvremenu ovo je glamurozno glazbeno-scensko djelo preraslo u veliki broadwayski i holywoodski hit osvojivši mnoge prestižne nagrade i srca 70 milijuna obožavatelja diljem svijeta. U središtu radnje je Jean Valjean, čovjek koji je krađu kruha platio s 19 godina robije. Iznenadan čin milosti zauvijek će promijeniti njegovo srce ogrezlo u mržnji, ali i živote svih kojima će on postati zadnja nada.
Ovo nije prvi puta da kazalište CornerstoneArts Hrvatska postavlja Jadnike. S drugom postavom glumaca ovaj muzičko scenski spektakl upriličili su prije nekoliko godina u Varaždinu, Splitu, Osijeku te van granica Hrvatske, a napokon je došlo vrijeme i za Zagreb. U nekoliko godina od kada djeluju postavili su čak pet velikih glazbeno-scenskih projekata i postigli zavidne umjetničke rezultate – 100-tinjak nastupa diljem Hrvatske, Slovenije i BiH pred više od 80.000 gledatelja.

 01 101 101 101 1

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location