Username *
Password *
Remember Me

Vodite računa da tijekom procesa puštanja kose redovito posjećujete frizera i s njim napravite plan i program puštanja. Duga i zdrava kosa svima je cilj, kako ga postići? Predlažem vam osnovne savjete zdravog i zanimljivog procesa puštanja kose.

Šiša, frizira i predlaže: Ana Kuštre

monsoon 790296
Monsoon


Njega kose i vlasišta
Osim što svojoj kosi morate posvetiti pažnju njegujući je, koristite šampone koji potiču rast kose. Prije nego krenete s upotrebom napravite piling vlasišta kako bi ono bilo otvoreno za upijanje bitnih sastojaka iz šampona.

Redovno šišanje
Redovito podšišavanje spriječit će slamanje i pucanje vrhova, a vama je svaki novi milimetar zdrave kose jako dragocjen. Preporuka je da se vrhovi šišaju svaka četiri tjedna. Kod podšišavanja dovoljno je zarezati dva milimetra kose da bi se spriječilo pucanje.

 

monsoon 790296
Monsoon


Svaki mjesec nova frizura
Sa svakim novim centimetrom kose, vaša će se frizura mijenjati, doći ćete do one najgore faze kada će vam kosa ići po uhu, a vrat će krasiti neuredni repovi. Pomozite si raznim gumicama, ukosnicama, rajfovima ili maramama. To će biti najteži dio procesa, izdržite ga. Svakoga mjeseca imat ćete novi izazov s vašom frizurom. Prepustite se svom frizeru, a on neka se igra vašom kosom. Ravno, kovrčavo, čupavo ili zalizano, puno je mogućnosti kod poludugih a još uvijek kratkih kosa.

Izbjegavajte upotrebu aparata
Naći ćete se u teškim situacijama kada nećete znati što napraviti s kosom. Razne aparate kao što su pegle i figara izbacite kao mogućnost neke pomoći. Treba vam zdrava i podatna kosa, a aparatima ćete uništiti sav trud koji ste radili mjesecima.
Kod procesa puštanja vodite brigu o tome da ne nanosite na kosu teške i jake kemikalije, isušit će vam kosu pa će biti sklona pucanju. Kad se odlučite za puštanje kose jako je bitno da vjerujete svom frizeru i da zajedno donosite odluke.

 

accessorize 792203
Accessorize

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location