Kruna Tarle i Ivana Bakal: PARADIGMA KOSTIMA / FIGURE U TEATRU OBJEKTA

  Izložba i radionica Krune Tarle i Ivane Bakal otvara se u ULUPUHU: Paradigma kostima i figure u teatru objekta započinju u Tkalčićevoj 14, Zagreb, 25. svibnja (otvorenje izložbe u 19 sati) i traju do 1. lipnja. Radionica će se održati 25.5. od 17 do 21 sat. Izložba je prikaz djela umjetničkog opusa dviju umjetnica u kojem je primaran odnos prema kostimu kao subjektu, a ne tek kao ilustrativnom elementu u službi dramaturgije teksta.


  Riječ je o projektu dviju autorica, Krune Tarle i Ivane Bakal, koji ima za cilj temeljitije istražiti novi odnos likovne umjetnosti i kazališta kao svojevrsni dijalog koji je izvršio presudan utjecaj na obje ove umjetnosti. Projekt je zamišljen kao sinteza likovnog i kazališnog, kao jedinstvo teorijskog i praktičnog, putem više različitih oblika rada, izložbe i radionice.

  I01 3438

  Kruna Tarle


  I sama je izložba multimedijskog karaktera, pa tako objedinjuje slijedeće:
  - eksponate lutaka/kostima/figura
  - slide-show likovnih likovnih i kostimografskih radova Ivane Bakal  kao i kazališnih radova iz predstava i art-radionica Krune Tarle
  - video prezentaciju odabranih segmenata iz predstava Krune Tarle (izbor i montaža: Mario Beusan)
  - scensku izvedbu: prizor iz predstave Nadir (Kruna Tarle i ansambl Fasade: Sandra Grižić, Marija Bitunjac, Marina Ćurković, Maja Martin, Maja Trobić, glazba: Ivana Kiš) - na otvorenju.

  Uz izložbu, na dan otvorenja održati će se jednodnevna radionica Junk Puppet, od 17 do 21 sat. Radionicu će voditi Kruna Tarle i Ivana Bakal, uz asistentice Marinu Ćurković i Manuelu Brcko. Radionica je namijenjena starijima od 15 godina. Objekti koji će nastajati tijekom radionice pretvoriti će se u ad hoc eksponate i postati sastavni dio izložbe. Kako je tema izložbe upravo pretapanje kostima, figure, lutke i maske, tako je i radionica svojevrstan dijalog s najrazličitijim, otpadnim materijalima, tvarima, objektima ili dijelovima koji su ispali iz konteksta i koji će se u procesu spontane igre, brzo poput krokija, i to tehnikom 3D kolaža, oblikovati u figuru/ lutku/ kostim/ masku.


  Zbog ograničenog broja polaznika, zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prethodno prijaviti na ulupuh @ gmail.com (poruku nasloviti Prijava za Paradigmu kostima, a u poruci specificirati u koji biste se sat uključili u radionicu - u 17, 18 ili 20 sati). Optimum je 10 sudionika istovremeno. Radionica se ne naplaćuje, a kao svojevrsnu "ulaznicu" molimo posjetitelje da sa sobom donesu neke odbačene predmete ii bilo koji materijal bez ograničenja, koji bi mogao biti zanimljiv za oblikovanje.

  I01 3438
  Kruna Tarle