Username *
Password *
Remember Me

Najljepše godišnje doba nam je napokon stiglo, a zajedno s njim prebacujem se na laganije i lepršavije mirise. Iako u mojoj mirisnoj garderobi prevladavaju intenzivni mirisi, orijentalnih, gurmanskih i drvenih nota izdvojila sam nekoliko proljetno/ljetnih prijedloga koje ću vam predstaviti.

Predlaže: parfemska blogerica Maja Topić - Missundaztood

Chanel No5 Leau

Krenula bih sa svojim dugogodišnjim favoritom za toplije dane, a to je California Reverie francuskog brenda Van Cleef & Arpels. Note ovog mirisa za mene osobno definiraju miris ove sezone i za njega kažem da je „proljeće u bočici“. Kompozicija pršti notama nerolija, jasmina i pčelinjeg voska. Miriše vrlo prirodno i ženstveno i jedan je od mojih apsolutnih favorita za toplije dane.

 

Chanel No5 Leau

Za ljubitelje veselih i voćnih nota preporučam novi YSL Mon Paris koji pršti energijom na mojoj koži. Ako se sjećate starog Parisienne mirisa istoimenog brenda vjerujem da bi vam se mogao svidjeti i Mon Paris jer ih dijeli sličan DNK, barem na mojoj koži. Bočica je inspirirana isto tako jednim od starijih verzija YSL mirisa – Paris. Idealan miris koji svojim vibrantnim notama podiže raspoloženje savršeno će se uklopiti za sunčane dane pred nama. Dostupan je u Muller parfumerijama do sredine travnja, a nakon toga i u ostalim parfumerijama.

 

Chanel No5 Leau

Chanel No5 L'eau je miris kristalne čistoće s mrvicom puderastog traga. Moderan i neodoljiv, suptilne aure, nevjerojatno zavodljiv. Ima nešto neopisivo u Chanel mirisima što me podsvjesno privlači k njima. L'eau je mnogo mlađa i izbrušena verzija popularne „petice“ koja će vjerujem, zarobiti srce većini koji ne vole original.

 

Chanel No5 Leau

Lancome Miracle je moj dugogodišnji favorit, više se ni ne sjećam koliko bočica sam potrošila. Jedan od onih mirisa s kojim se teško može pogriješiti ima jednostavnu kombinaciju, iako on je na mojoj koži sve samo ne jednostavan. Vrlo zaigran i svjež, savršeno drži balans između slatkih i cvjetnih nota, taman dovoljno da ga moja koža voli.  Pravi kameleon koji svoje pravo lice pokaže tek kad zaboravim da sam ga nanijela.  

 

Chanel No5 Leau

Salvatore Ferragamo – Signorina In Fiore je četvrti miris iz kolekcije Signorina. Preslatka bočica koju krasi Vara mašnica je zaista neodoljiva, a takav je i miris. Dominira nota slatke kruške položena na bazu predivne, kremaste sandalovine te kompoziciji pruža nešto drugačiji twist. Za mene ugodno iznenađenje.

 

Chanel No5 Leau

Ramon Monegal – Cotton Musk bi bio „najozbiljniji“ odabir među spomenutim, što zbog svog pakiranja, a potom i mirisa. Iako lagan, na mojoj koži ima drugačiji karakter, nije sladak ni voćni, ali ima prekrasnu mekanu puderastu notu zahvaljujući vaniliji, gardeniji i mošusu što ga čini iznimno nježnim mirisom koji obavija svojom nježnošću baš poput pamuka, zavodljiv miris koji je idealan odabir za večernje izlaske, crnu haljinu i crveni ruž. Dozirati s oprezom. Mirisi su dostupni u Martimex parfumerijama.