Username *
Password *
Remember Me

Lica su fascinantna, inspirirala su brojne umjetnike - prvi u kolektivnu memoriju dolazi Picasso, djelomična inspiracija nove kolekcije Johna Galliana za Maison Margiela Haute Couture. Ili je to možda selfie opsesija? Galliano lice, ekspresije, izraze i poglede koristi kao predivan motiv na više načina - jednom je to mega faca od tila, drugi put koncem izvezena stilska drama, treći put moramo ga otkriti gledajući u plohu jakne, četvrti je neobično prozirno pokrivalo za glavu, maska koja vara... U svakom slučaj zanimljiv pristup, drugačiji, kao što se od vrhunskog modnog umjetnika i očekuje.

 

 MAR0113

 

Visoka moda koju radi za avangardni brend Maison Margiela omogućuje mu kreativnu igru, stilsku ironiju, humor, prenaglašavanje, isticanje i negiranje elemenata, pa John s lakoćom kreira siluetu i sliku po vlastitoj želji. Rezultat je fascinantan, tako jednostavan i jasan, a opet avangardan, umjetnički. S njegove robe gledaju nas začudno, smireno, upitno, njegovi likovi i alter ega. U doba selfie doba, lica imaju poseban značaj – sakrivaju koliko i otkrivaju, svuda su oko nas.

 

 MAR0113 MAR0113 MAR0113 MAR0113 MAR0113 MAR0113 MAR0113

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.