Username *
Password *
Remember Me

Podsjećaju na Frozen, nose divne kristalne kostime i lete po ledu poput šarenih ptica – prve su asocijacije na divne klizačice koje su jučer otvorile 49. Zlatnu piruetu grada Zagreba. Tijekom prvog dana bivša svjetska i europska prvakinja, Talijanka Carolina Kostner se nakon dvije i pol godine nenastupanja vratila u formu. Povela je sa čak 9,95 bodova i iza sebe ostavila Amerikanku Amber Glenn (67,93) i Ruskinju Alenu Leonovu (64,18).
- Ne čini mi se kao da je ovo povratak nego kao da sam samo nastavila ići naprijed. Da, nije me bilo dugo, ali toliko toga sam naučila u zadnje 2,5 godine kroz studij umjetnosti, ples, konačno sam živjela kao svaka „normalna“ osoba. A onda sam pronašla snagu i rekla si 'pokušaj, iskoristi sve ovo novo što si naučila s tehnikom, skokovima'. Pokušaj još jednom. Cijeli taj povratak predstavljao je za mene veliki izazov s puno suza, ali na kraju sam našla hrabrosti i rekla 'da' - rekla je Carolina nakon sjajnog nastupa u Ledenoj Carolina.

Carolina Kostner-Ita01
Talijanka Carolina Kostner


- Zašto sam izabrala Zagreb? Možda je slučajnost, ali duboko vjerujem u prethodna iskustva i u to da i tijelo i um pamte, posebno dobre trenutke. Čim sam jučer stala na led, sve mi se vratilo. Zagreb za mene nosi mnoge divne uspomene, tu sam dva puta postala europska prvakinja.  
Ledena je danas postala potpuno talijanska, jer i plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri poveo u kratkom plesu (72,46), baš kao i Nicole Della Monica i Matteo Guarise (64,54). Prvi put u Ledenoj nastupili su i naši Lana Petranović i Antonio Souza koji su trenutačno na iznenađujućem petom mjestu. - To je za nas ogromna stvar. Nismo mislili da ćemo biti u igri za postolje, a sada ćemo se boriti za medalje - zadovoljan je bio hrvatski Rus.
Lana i Antonio osobni rekord u kratkom programu popravili su za čak 7 bodova nakon što su ih danas suci ocijenili sa 53,14 bodova. - Imali smo malu tremu, ipak smo prvi put nastupili zajedno u Zagrebu, ja pred svojom obitelji, prijateljima iz škole… Ali, zadovoljna sam. Bilo je greškica, ali nadam se da ćemo ih popraviti u subotu - rekla je Lana.
U petak program u Ledenoj starta od 12 sati, a dnevna ulaznica stoji 20 kuna.

 

Lana Petranovic Antonio Souza
Lana Petranović i Antonio Souza

 

Alena Leonova-Rus
Alena Leonova, Rusija

 

Alexandra Avstryskaya Rus

Alexandra Avstryskaya, Rusija

 

Amber Glenn-Usa

Amber Glenn, USA

 

Elizaveta Tuktamisheva-Rus02

Elizaveta Tuktamisheva, Rusija

 

Gracie Gold Usa01
Gracie Gold, USA

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.