Username *
Password *
Remember Me

Da vam se zavrti u glavi od silnih točkica! Nova zanimljiva kolaboracija desila se između modne kuće LV i legendarne japanske umjetnice i spisateljice Yayoi Kusama.

Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-01

Kolekcija Infinitely Kusama obrađuje jednu sasvim malu točkicu, ali i njezine velike sestre. U prodaje kreće 10. srpnja, dva dana prije Kusamine velike retrospektivne izložbe u njujorškom Whitney Museumu.

- Dirnuli su me njezin opsesivan karakter i nevinost njezina rada… Divno je to kako uspijeva dijeliti tu svoju viziju sa nama -  istaknuo je art - direktor kuće Louis Vuitton, Marc Jacobs.

Yayoi Kusama je rođena 1929. godine. Jedna je od prethodnica pop - arta, a među simpatizerima njezina rada bio je i poznati umjetnik Andy Warhol.

Smatraju je za jednu od najvažnijih avangardnih živućih japanskih umjetnica.

Kad se prije četiri godine u Christiesu njezino djelo prodalo za čak 5,1 miliona dolara, bila je to najveća cifra koju je neka umjetnica postigla za života.

Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-02Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-03Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-04Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-05Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-06Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-07Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-08Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-09Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-10Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-11Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-12Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-13Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-14Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-15Yayoi-Kusama-Louis-Vuitton-Collection-16

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location