Username *
Password *
Remember Me

Military stil obilježio je sinoćnju modnu predstavu na Fashion.hr pisti Zagrebačkog velesajma: da ovaj snažan, moćan stil može biti i nježan, ali i očekivano zahvalan za oba spola, predstavile su autorice Gala Marija Vrbanić, Ana Bogdan, Martina Budek, Morana Krklec i Ivana Janjić. Kao prvo, važan je tekstil, stoga on definira romantiku, odnosno strogoću, jer što je krući, priča je snažnija, efektnija i uglavnom obojena tonovima isprane maslinasto zelene. No, Martina Budek pristupa s druge strane, njezini broševi na ženstvenim formama asociraju na vojnička odličja i odlično pristaju fluidnim kaputima s volanima, s pastelnim i nježnim tonovima. Tu su i njezina neodoljiva pidžama style odijela, a kad je dami hladno, na ramena nabaci kaputić s točkicama. Ostali su više naklonjeni žestokom military stilu – Ivana Janjić svoje frajere odijeva u pojednostavljenu odoru na kopčanje, Gala Marija Vrbanić predlaže odlične kožne kapute, Ana Bogdan koristi maslinasto zelenu za romantičan efekt, dok Morana Krklec istražuje krute teksture u tipičnoj army nijansi. 

 MARTINA4
Martina Budek – ženstveno, ali i dinamično, u znaku mega volana i opuštene siluete. Martina donosi inspiraciju Rusijom, no njezin je pogled na modu, kao i prošlih puta, u smjeru dame koja inzistira na romantičnim detaljima efektnih uzoraka.

 

GALA ARMY

Gala Marija Vrbanić kreirala je i cool ponudu: na njezinom web shopu priceonrequest.store, možete kupovati do mile volje, no svaki novi komad koji se proda, od istog modela, nešto je skuplji. Na taj način, ističe Gala, ljudi sami kreiraju cijenu i povisuju njegovu vrijednost. Zanima je zapravo koliku cijenu može postići njezina roba. Inače, stilski, kćer jedne od naših najpoznatijih dizajnerica, Ksenije Vrbanić, donosi muško-žensku kolekciju koja se bazira na negliže haljinama, voluminoznim kaputima i jednostavnim majicama.

ANA BO ARMY 5

Ana.Bo by Ana Bogdan: kolekcija All quiet on the Western Front namijenjena je, ističe, ženama koje unatoč užurbanom načinu života žele u svakodnevno odijevanje unijeti dozu intrige i zanimljivosti - . Omiljeni joj odjevni predmet haljina u sivoj i maslinasto zelenoj boji, ženstvena i chic, obogaćena detaljima koji podsjećaju na časničke odore.

 

IVANA6

Ivana Janjić pobijedila je na nedavno održanom Incubatoru u Osijeku: kolekcija A+ donosi minimalističke odore, košulje koje se nose na dva načina, prednjica i zadnjica su relativne, dok je, kao modni detalj, osmislila papuče i ručno ih napravila od trakica i žniranaca. Njezini vojnici bili su zalizani, s tamnom šminkom, poput apokaliptičnih jahača piste.

 

MORANA KRKLEC

Morana Krklec istražuje kretanje tekstila na ženskom tijelu – u maslinasto zelenoj i bijeloj donosi kreativnu igru podcrtanu trakama koje sputavaju tekstil. Dinamizira tijelo i predlaže kreacije koje se nose na više načina, kao što inače radi.

 

MARTINA BUDEK:

MARTINA3MARTINA09MARTINA2MARTINA6MARTINA11MARTINA23MARTINA32MARTINA54MARTINA98MARTINA323MARTINA  BUDEK1

 

 

ANA BOGDAN:

 ANA BO 2ANA BO ARMY


GALA MARIJA VRBANIĆ:
GALA4GALA ARMY4GALA ARMY5GALA CRNA

 

IVANA JANJIĆ:

IVANA2IVANA3IVANA4IVANA11IVANA JANJIC

 

MORANA KRKLEC:

MORANA KRKLEC2MORANA KRKLEC12

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location