Username *
Password *
Remember Me

Maria Grazia Chiuri radila je svakakve divote za kuću Valentino gdje su do sada vladali niz godina ona i njezin poslovni partner i dizajner Pierpaolo Piccioli – sada će ova utjecajna Talijanka kreirati pod egidom modne kuće Dior.

 maria dior
Maria Grazia Chiuri

 

Kako će se snaći vidjet ćemo uskoro, možda će morati zamijeniti omiljenu lepršavu i ravnu siluetu onom sa snažnim naglaskom na struk. Naime, Dioru je pečat dao i njezin prethodnik Raf Simons (poštivao je strukiranu siluetu new looka koja je i proslavila ime Dior) koji je nedavno otišao kako bi se posvetio vlastitom brendu, genijalac je za slavno francusko carstvo učinio mnogo. Njegov pomaknuti smisao za eleganciju, dekonstrukcija kostima, večernje haljine i slični minimalističko-avangardni potezi bili su ono što je Dioru vratilo dozu samozatajnog glamura. Sada nastupa Maria koja, sudeći po Valentinovim  kreacijama, konstantno naglašava ženstvenost i nježnost, gotovo vilinsku ljepotu, inzistira na fluidnosti siluete i ne boji se prozirnih tkanina. Diorovski je imidž nešto konzervativniji, više nekako grown up, iako jednako upečatljiv, snažan i prepoznatljiv. Pošto svaki dizajner ipak daje vlastiti touch, za pretpostaviti je da će Maria ovu novu priču malo omekšati, bez oštrih rezova...

 

 dior-raf-simons-vogue-02
Raf Simons i njegova vizija Diora - princeza se kupa u cvijeću

dior-raf-simons-vogue-04
Keira Knightley @ Dior

Valentino-HC-RS16-4789

Valentino Haute Couture

 VAL1471 426x639 1

Valentino summer 2016

o-VALENTINO-900

Valentino summer 2016

raf-simons1
Dior

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.