Username *
Password *
Remember Me

Prezentacija cvjetnih kugli, aranžmana i buketa pod nazivom Royal Flowers – kraljevsko cvijeće održat će se ovaj petak na Floraartu na zagrebačkom Bundeku od 18 do 19 sati. Prezentaciju će voditi Martina Knapić Horvat i Nataša Kravar. Gošća prezentacije bit će Milada Privora, nekadašnja šefica protokola u Uredu predsjednika RH.

 Cvjetne kugle Herzmansky 7 - snimila Mare Milin
Cvjetna kugla Herzmansky / foto: Mare Milin


Martina Kanpić Horvat, četvrta generacija cvjećara-aranžera u obitelji, koja nastavlja tradiciju salona Herzmansky, prezentirat će izradu cvjetnih kugli po uzoru na cvjetne kugle koju je njezina majka Maja Štrban Knapić izradila za englesku kraljicu Elizabetu II. 1972. godine, prilikom posjeta kraljice bivšoj Jugoslaviji te za američku glumicu Elizabeth Taylor 1971. godine, prilikom njezina boravka na Brijunima.

Danas Martina Knapić Horvat izrađuje cvjetne kugle od svježega rezanog cvijeća i trajne cvjetne kugle od prirodnih materijala: pamuka, dehidriranoga cvijeća, mahovine, orašastih plodova, stabljika začinskog bilja, školjki te pamučne ručno i strojno izrađene čipke.

 

 Cvjetna kugla Herzmansky11


Nataša Kravar druga je generacija cvjećara-aranžera u obitelji Kravar, koju čine majka i dvije kćeri. Na ovoj prezentaciji izradit će buket po uzoru na buket koji je izradila za princa Charlesa i njegovu suprugu Camillu, vojvotkinju od Cornwalla prilikom njihova posjeta Hrvatskoj 2016. godine.

Prezentacija je zamišljena kao promocija zagrebačkog cvjećarstva i umijeća aranžiranja cvijeća u okviru 51. međunarodne vrtne izložbe Floraart.

Zanimljivo je da su dvije zagrebačke cvjećarske obitelji niz godina povezane uspješnom profesionalnom suradnjom. Majka Martine Knapić Horvat, Maja Štrban Knapić, bila je ispitivač prilikom stjecanja strukovnog zvanja cvjećara-aranžera mladoj Gordani Kravar, a Nataša Kravar predsjedavala je komisiji prilikom stjecanja istog strukovnog zvanja Martine Knapić Horvat.

 

 

Cvjetne kugle Herzmansky 3 - snimila Mare MilinCvjetne kugle Herzmansky 8 - snimila Mare Milin

Cvjetne kugle Herzmansky / foto: Mare Milin

 

Cvjetni aranžman2

IZL BUKET

IZL 1931

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.