Username *
Password *
Remember Me

Poznati lanac parfumerija Martimex otvara novo poglavlje – u poslovnici u srcu Zagreba jučer je brend manager Juraj Sotošek Rihtarec (naš poznati parfemski bloger) predstavio niche brendove i najavio novi smjer kompanije.

ESTEBAN Les matieres

- Ovi parfemi imaju ime i prezime, priču, povijest, inspiraciju i uspomenu, a od klasičnih parfema razlikuju se i po kvaliteti esencija te nemaju sintetičke materijale - ispričao je Juraj. - Činjenica je da ljudi sve više paze na to što kupuju: sve traženiji su upravo niche mirisi jer su na svim nivoima kvalitetniji i zanimljiviji, posebni, osobniji i već na prvu osjetno drugačiji od mass-market mirisa. Na evropskom tržištu niche je kategorija sve moćnija, razvija se velikom brzinom, pa vjerujem da taj trend stiže i kod nas. Za sada se nadam da sam izabrao dobre brendove koji će naići na velik odaziv, a uskoro stiže još divnih noviteta - .

Cuir X HIGH RESOLUTIONDésarmant HIGH RESOLUTION

U Martimexu su sada dostupni niche brendovi: La Parfumerie Moderne, BeauFort London, Atelier des Ors i Esteban.

La Parfumerie Moderne:
La Parfumerie Moderne je nastala iz sjećanja jednog dječaka koji potječe iz hotelijerske obitelji. Uspomene iz velebnih, neoklasičnih hotela prošlog stoljeća, pretočene su u estetiku klasične francuske parfumerije. La Parfumerie Moderne je jedan od rijetkih brendova za koje se s punim pravom moze reći da je baš tradicionalan francuski. Philippe Neirinck, kreativni um iza brenda oživio je klasične formule na moderan i trendy način. Tako je nastao No Sport, parfem koji je proglašen najboljim niche parfemom 2015. godine po izboru parfumera i kritičara. Brend označava tradiciju, eleganciju i rafiniranost sirovih materijala. Kolekcija sadrži 3 mirisa: Cuir X, No Sport i Désarmant.

PRINT ONLY BeauFort London 3 BLACK BOTTLES Eau de Parfum by Andrew Ogilvy Photography 4

BeauFort London:
Svaki od 3 parfema predstavlja dio Engleske imperijalne povijesti jedne epohe: Coeur de Noir je baziran na knjizi J. Conrada, "Srce Tame" koji očarava notama tamne kože i zlatnog citrusa. Parfem 1805 Tonnere je posvećen bitki kod Trafalgara i zato miriši na barut, dim, paljevinu i rum. Indija, dragulj Engleskog imperija je pretočena u parfem Vi et Armis i donosi opojne note whiskyja, duhana, crnog čaja, tamjana i nevjerojatne doze opijuma. Ovo su parfemske vode u obliku ekstrakta koje su opjevale englesku prošlost.

ADO visual LD 2014 4

Atelier des Ors:
Na jugu Francuske, u Provansi, rodio se parfemski atelier u kojem se alkemijski kombinira zlato s esencijama parfema. Veliki ljubitelj rijetkih cigara, oko sebe je okupio umjetnika koji se bavi zlatom i koji bočice parfema puni listićima zlata kako bi ostali u sitnim grumenima na koži, pomiješani sa svilenkastim parfemskim uljem. Atelier des Ors, u prijevodu "Atelier zlata" je francuski parfemski brend koji ima orijentalni prizvuk. Svaki od parfema je inspiriran Orijentom i mistikom koju nosi u sebi, pa su tako sastojci jedni od najskupljih na svijetu, od šafrana do popularnog ouda ili agar drveta.  
Kolekcija je predstavljena 2015. godine i sadrži 5 mirisa: Aube Rubis, Cuir Sacré, Larmes Du Désert, Lune Féline i Rose Omeyyade.

ESTEBAN Les orientaux

Esteban
S 30 godina iskustva u stvaranju parfema, francuski brend Esteban spaja mirise s najfinijim sastojcima i pripovijeda osjetilne priče kroz kreacije koje nas oduševljavaju svojim karakterom i zavode svojom ljepotom. Uzbudljivi, kvalitetni, originalni i duboki mirisi njihova su specijalnost. Ukorijenjen u tradicionalnoj parfumeriji i obogaćen suvremenim idejama, Esteban je, u posljednjih nekoliko godina, razvio kolekcije:
Kolekcija Les matieres otkriva najfinije sastojke i to u samom srcu svojih uvodnih mirisa: Ambre, Cedre, Tonka, Cuir i Patchouli.
Les Accords - individualna interpretacija glavnih mirisnih obitelji: Chypre, Floral, Woody i Oriental. Sadrži slijedeće kolekcije: Les Boises (Bois Plume, Bois Velours), Les Orientaux (Ambrorient, Orintalissime, Oriental Spice), Les Floraux (Sonata Flower, Angelic Flower) i Empreiente (Reve Blanc, Belle Au Parfum de Oud).

Belle Au Parfum de OudADO visual sand HD Rose Omeyyade English

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location