Username *
Password *
Remember Me

Zagrebački Klovićevi dvori ugostili su sinoćnju večer Cro-a-Portera: plise su Klisab i Etna Maar prihvatili u smislu fluidnosti linije i omekšavanja siluete, dok su se 3D teksture te izdizanje materijala ručnim tehnikama istaknule kod Jelena Holec. Cruise film imala je Lore odnosno Lorena Gudelj sa svojom mediteranskom kolekcijom u znaku mekanog lana i prekrasne palete od plavičaste do bež. Slavoniju i Hrvatsku opet slave TWINS i uspijevaju naša nacionalna obilježja smjestiti u retro elegantnu kolekciju kao stvorenu za dame iz političkog protokola. Mario Vijačkić na tragu je sportskog futurizma kojeg oplemenjuje velikim nakitom od pleksiglasa.

KLISAB1
Klisab


Klisab iliti Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić predlažu ravnu siluetu i minimalizam devedesetih umiven glatkim i plise teksturama. Divne kombinacije tamnih zelenih, smeđih i inih tonova plus kožna mašna oko vrata predstavljaju njihovu muzu kao ljubiteljicu decentne ženstvenosti. Look je zaokružen velikim torbama i ruksacima koji tonom pašu uz odjeću. Top komadi u kolekciji su tunika napola plisirana i s motivom zelenila koja se nosi na široke hlače te sako koji također ima plise detalj čime je dinamiziran klad siluete.

 

LORE11
Lore


Lore je relativno novo ime na našoj modnoj sceni, no autorica je već godinama u svijetu kreativnosti: Loreta dolazi iz poznate zagrebačke modne obitelji Gudelj. Ovoga puta vodi nas na romantično, retro i casual ljetovanje na Mediteranu gdje djevojke nose bijele trake oko glave, ponekad oplemenjene cvijetom, lagane pufaste haljine, bluze i hlače od nježnog lana u divnim pješčanim i nijansama neba, zlatno-smeđe sandale, a navečer uskaču u svilene strukirane kreacije s crtežima ljeta…

 

TWINS3
Twins


TWINS by Begović & Štimac i ove sezone slavi domovinu - Slavoniju i Hrvatsku. Trobojnica, kostimi s  velikim gumbima na jednostruko kopčanje, eterične maxi kreacije za gala večeru i prugaste retro haljine odgovor su na potrebe neke dame koja je u fokusu javnosti, a mora paziti na svaki svoj izlazak. Kreacije imaju dašak osamdesetih, igra se dešava oko ramena i struka, a boje su jasne i definirane. Još jedna grown-up kolekcija talentiranih dizajnera koji uvijek na defileu skakuću po pisti, ne zaboravljajući da je moda ujedno i zabava.

 

ETNA MAAR13
Etna Maar


Etna Maar ima black carpet kolekciju u suradnji s kreatoricom šešira Stašom Čimbur. Adrijana Subotić-Pjajčik često kreira za naše premijere pa se ovoga puta posvetila upravo toj prigodi. Stoga je koristila plise kao bogati detalj i definiciju fluidnih krojeva koje njezine klijentice toliko obožavaju. Dozu teatralnosti pojačali su klobuci slavne i inovativne umjetnice Staše Čimbur.

 

JELENA HOLEC3
Jelena Holec


Jelena Holec istražuje print na tekstilu, prvo kompjuterski kreira uzorak a onda ga aplicira na materijal. Pritom pazi kako će sve skupa sjesti na svoje mjesto jer nakon toga slijedi izrada kroja koji će istaknuti ženstvenu siluetu. Ovoga puta donosi i ležernije krojeve koji padaju oko tijela, suknje i jaknce, no motivi su i dalje organski - bilo da se radi o biljkama, školjkama, morskim bićima, travama…

 

MARIO VIJACKIC10
Mario Vijačkić


Mario Vijačkić miksa sport, army i futurizam, njegova ikona ima velike pleksi ukrase, odjeću naglašenog volumena obogaćenu aplikacijama i seksi prorezima na strateškim mjestima. Igra se i slovom M pa ga ponavlja kao motiv u nizu. Ako nije slovo M onda je krzno – Mario ga djelomično stavlja na jakne i natikače. Mekana tekstura ublažava strogi trench, a onda najednom uletava puderasto roza kao iznenađenje.

 

 

KLISAB2

Klisab

KLISAB3

Klisab

KLISAB11

Klisab

KLISAB13

Klisab

KLISAB14

Klisab

KLISAB16

Klisab

KLISAB17

Klisab

KLISAB21

Klisab

KLISAB22

Klisab

KLISAB26

Klisab

KLISAB30

Klisab

KLISAB41

Klisab

KLISAB44
Klisab

 

LORE1

Lore

LORE14
Lore

LORE2

Lore

LORE3

Lore

LORE4

Lore

LORE5

Lore

LORE6

Lore

LORE7

Lore

LORE8

Lore

LORE9

Lore

LORE12

Lore

LORE13

Lore

LORE17

Lore

LORE21

Lore

LORE65

Lore

LORE213

Lore

LORE447
Lore

 

TWINS1

TWINS
TWINS2

TWINS

TWINS4

TWINS

TWINS6
TWINS

TWINS7

TWINS

TWINS8

TWINS

TWINS9

TWINS

TWINS11

TWINS

TWINS12

TWINS

TWINS14

TWINS

TWINS15

TWINS

TWINS23

TWINS

TWINS25

TWINS

TWINS456

TWINS

 

MARIO VIJACKIC1

Mario Vijačkić

MARIO VIJACKIC2

Mario Vijačkić

MARIO VIJACKIC3

Mario Vijačkić

MARIO VIJACKIC4

Mario Vijačkić

MARIO VIJACKIC5

Mario Vijačkić

MARIO VIJACKIC11

Mario Vijačkić

MARIO VIJACKIC12
Mario Vijačkić

 

JELENA HOLEC1
Jelena Holec

JELENA HOLEC11

Jelena Holec

JELENA HOLEC14

Jelena Holec

JELENA HOLEC32

Jelena Holec

JELENA HOLEC45

Jelena Holec

 

ETNA MAAR1

Etna Maar

ETNA MAAR2

Etna Maar

ETNA MAAR4

Etna Maar

ETNA MAAR11

Etna Maar

TWINS

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location