Username *
Password *
Remember Me

Novija imena na modnoj sceni predstavila su se sinoć na Fashion.hr-u koji se ovih dana održava na Zagrebačkom velesajmu: grafizmi odnosno njihova snaga i matematički ustroj inspirirali su Galu Vrbanić, odličnu mladu dizajnericu i kćerku naše svjetski uspješne kreativke Ksenije Vrbanić. Striktno crno zastupaju i Coded Edge – ovoga puta njihova kolekcija Metonym zaobilazi teatralne kraljice i smješta se u skladan pret-a-porter koji je na tragu urbane street-style mode obojene u grunge i punk. Remenje dodatno pojačava dojam snage…

GALA VRBANIC65
Gala Vrbanić - trake kreiraju teksturu koja prekriva čitavo tijelo i stvara dinamičnu haljinu koja pri pokretu otkriva različita lica...

Kad smo kod grungea – početak devedesetih potiče na rad našu dizajnericu Katarinu Smolić koja predstavlja Obekei. Sporski-techno-grunge modeli nose beanie kapice i crno-bijele pruge: na komičan i simpatičan način autorica reinterpretira zatvorske odore i na prednjicu vješa – lisice. Koje u ovom mediju predstavljaju frajerski modni nakit. Ana Bogdan ima široke pruge koje se protežu njezinim raskošnim suknjama, Martina Budek @ Aman koristi karirano i kocke. Čvrsti grafizmi i kontrast crne i crvene, u dijagonali, pojavljuje se kod Ane Jagić @ Hedra. Njezina odjeća podsjeća na retro Star Trek kostime i insinuira odore za stjuardese budućnosti.

U sklopu programa emitiran je kratki dokumentarni film In memoriam Ani Lendvaj u kojem su o Ani govorili njezine kolege i prijatelji: Branka Donassy, Matija Vuica, Dženisa Pecotić, Tonči Vladislavić, Vjeko Franetović, Nikica Ivančević, Vinko Filipić te glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, koji je najavio i osnivanje Modne nagrade Ana Lendvaj.

CODED EDGE74
Coded Edge - krune je zamijenilo kožno remenje. Transparentna je tkanina najava nježnije kolekcije nego prije, no moćan dojam naglašen je linijama koje čine neodoljiv darkerski sklad. Crna je i dalje inspiracija, autori se sada igraju sportskim formama i  elementima.

OBEKEI5
Obekei - kao i uvijek vidimo konotacije s početka devedesetih, ovoga puta grunge je nadograđen zatvorskim chic detaljima. Linijama je naglašena dinamika, rastvorena je prednja ploha i propisno razigrana.


AMAN33
Aman - Martina Budek kreira za damice koje vole karirano i strukirano. Slatke haljine imitiraju britanski motiv, super-popularan u svijetu elegancije, no ujedno jedan od sinonima za punk i grunge. Kontrasti se vole, naročito u modi.

AMAN13
Aman

ANABO2
Ana Bogdan - navy suknja je narasla i sada imitira balsku kreaciju kojoj je dovoljan običan T-shirt. No, ovdje autorica predlaže majice s printom i grafizmima inspiriranima cvijećem.

HEDRA DESIGN ANA JAGIC4

Hedra Design - Ana Jagić predlaže Spectrum kreacije koje bi baš bile idealne za novi nastavak Petog elementa. Njezine odore obožavale bi dame iz budućnosti.

 

 

GALA VRBANIC1

Gala Vrbanić

GALA VRBANIC2

Gala Vrbanić

GALA VRBANIC13

Gala Vrbanić

GALA VRBANIC14

Gala Vrbanić

GALA VRBANIC32

Gala Vrbanić

GALA VRBANIC44

Gala Vrbanić

GALA VRBANIC45

Gala Vrbanić

GALA VRBANIC47

Gala Vrbanić

 

CODED EDGE3

Coded Edge

CODED EDGE4

Coded Edge

CODED EDGE5

Coded Edge

CODED EDGE22

Coded Edge

CODED EDGE32

Coded Edge

CODED EDGE41

Coded Edge

CODED EDGE44

Coded Edge

CODED EDGE45

Coded Edge

CODED EDGE66
Coded Edge

 

OBEKEI1
Obekei

OBEKEI2

Obekei

OBEKEI3

Obekei

OBEKEI4

Obekei

OBEKEI6

Obekei

OBEKEI7

Obekei

OBEKEI8

Obekei

OBEKEI11OBEKEI16

Obekei

OBEKEI41OBEKEI45

Obekei

OBEKEI56

Obekei

OBEKEI63

Obekei

 

AMAN3

Aman

AMAN4

Aman

AMAN5

Aman

AMAN44

Aman

 

ANABO3

Ana Bogdan

HEDRA DESIGN ANA JAGIC1

Hedra design

HEDRA DESIGN ANA JAGIC2HEDRA DESIGN ANA JAGIC145

Hedra design