Username *
Password *
Remember Me

Christina Ricci, Cher i Winona Ryder tri su gracije filma Mermaids (1990.) – jedna od najpopularnijih drama iz devedesetih donosi život sasvim neobične obitelji iz šezdesetih, a sve skupa prate slatke haljine, puf frizure i teatralan kostim. Sirenama se pridružio komičan princ, odličan glumac Bob Hoskins.

1990-mermaids-poster1

Gospođa Flax koju glumi Cher odjenula je kostim Sirene, a kad se ne pretvara u idealno morsko biće, njezina su garderoba fluffy haljine i slatke štikle. Frizura je fantastična – ogromna natapirana kosa karakteristična za ono doba. U jednoj od scena mama i kćer imaju iste haljine: Cher (gospođa Flax) i Winona (Charlotte) odjenule su roze točkaste kreacije u kojima izgledaju gotovo kao sestre. Film osim autentične i zabavne kostimografije ima i jednu od najboljih finalnih scena, kad sve tri plešu u kuhinji i pripremaju večeru… Kroz radnju prolaze razne drame i dramice, klasične obiteljske prepreke, no na kraju se osjeti sklad, sigurnost i opuštenost, ono kad obitelj uspije prebroditi nešto, čemu je pridonijela i super pjesma.

 

 

Winona Ryder and Cher

Chermermaids-mermaids-movie-30965164-1023-683mermaidsmermaids3mermaids23mermaids23umermaids233MERMAIDS Christina Ricci Cher Winona Ryder 1990

mermaids talk

mermaids ricci ryder

Winona i Christina 1990. i 2013.

ryder-ricci-13sept13-03

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location