Username *
Password *
Remember Me

Popularno zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište nedavno je obilježilo 120. godišnjicu a kao posveta naših umjetnika matičnoj kući u pripremi je glazbeno-scenski spektakl pod nazivom Teatru s ljubavlju koji će se održati u nedjelju, 7. veljače 2016. u 20 sati. Na taj ćemo način ujedno i obilježiti mjesec ljubavi u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

hnk2
Tenor Ivo Gamulin Gianni te glumci Zrinka Cvitešić i Nikša Kušelj

Riječ je o cjelovečernjemu koncertu koji će uključiti i plesne izvedbe, a u kojemu će na daskama zagrebačkoga HNK-a nastupiti naši proslavljeni umjetnici: tenor Ivo Gamulin Gianni, glumci Zrinka Cvitešić i Nikša Kušelj te članica ansambla Baleta Atina Tanović i baletni umjetnik i ravnatelj Baleta Leonard Jakovina.

Ovi će umjetnici u inovativnoj umjetničkoj sinergiji, na potpuno nov način interpretirati neke od najljepših ljubavnih pjesama svih vremena. Odabrane su svjetske i hrvatske uspješnice koje smo slušali tijekom posljednjih 120 godina u najslavnijim djelima scenske umjetnosti (glazba iz kazališta, filmova, mjuzikla, opera i baleta).

hnk1
Članica ansambla Baleta Atina Tanović i baletni umjetnik i ravnatelj Baleta Leonard Jakovina


Teatru s ljubavlju će posjetiteljima ponudit uvid u retrospektivu kroz mnoštvo različitih, a međusobno povezanih glazbeno – plesnih priča s jasnom porukom o neraskidivoj vezi ljubavi i umjetnosti. U ovome jedinstvenom glazbeno-scenskom događaju, nastupit će i Jazz orkestar HRT-a.

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location