Username *
Password *
Remember Me

Mandala, drugačiji frizerski salon u vlasništvu iskusnih i nagrađivanih stilista kose Vlaste Menges i Darka Purića, otvoren je prije nekoliko dana u Zagrebu. - Kreativnost, edukacija i strast za napretkom naši su pokretači. U našem salonu frizerstvo smatramo vizualnom umjetnošću - istaknula je Vlasta Menges.

MANDALA5

- Važno nam je stvoriti okruženje koje je u skladu s ljudima i prirodom. U uređenju našeg prostora pozabavili smo se restauracijom starih komada namještaja. Neki od njih su dobili novo ruho, a neki potpuno novu namjenu i oblik. Uživali smo u izradi svakoga komada, a vjerujemo da ljubav i pozitivna namjera koji su bili sveprisutni u tom procesu pridonose atmosferi i energiji koja je tako utkana u naš prostor. Neki proizvodi imaju ambalažu od materijala koji su već prethodno reciklirani, a neki od njih i višenamjensku. Ambalaža koju koristimo i otpad koji nastaje u radu dajemo u reciklažu - .

COLLECTION SERIOUS GAME MANDALA4
Kolekcija Serious Game

- Želimo stvoriti ambijent u kojem ćemo se svi osjećati ugodno i opušteno. Ono što nas dodatno privlači i potiče naš rast jesu razni oblici umjetnosti. Inspirirani tom idejom osmislili smo niz zanimljivih detalja koje smo implementirali u naš prostor, a u tijeku su pripreme i organizacija tematskih tjedana – objavili su osnivači Mandale. Stoga će njihov prostor postati suradnik umjetnosti: tijekom mjeseca izmjenjivat će se tjedan književnosti (čitanja poezije, kratkih priča, upoznavanje literature mladih književnika kako domaće, tako i svjetske scene), tjedan glazbe (slušaonice, koncerti, razmjena starih vinila...), tjedan životnog uživanja (teme koje će biti zastupljene u ovom tjednu vezane su uz poboljšanje života i uživanje u svakodnevici; bit će tu radionica i predavanja na temu hrane, zdravlja, samoupoznavanja, psihologije, izrade fraktala, vlastitih mandala, astrologije i mnogih drugih alternativa koje će nam obogatiti život). Trenutno je tamo otvorena izložba akademske umjetnice Petre Lidije Ševeljević i tatoo artistice Nikke Dott.

MANDALA22
Darko Purić i Vlasta Menges

Vlasta je više od 13 godina radila u renomiranom zagrebačkom salonu kao direktor koloracije. Sudjelovala je u stvaranju brojnih kolekcija i kreativnom istraživanju ZGAT tima. U želji da frizerstvo napreduje i u Hrvatskoj, i sama je provodila mnoge edukacije s različitim timovima, a prije otvaranja salona s Darkom radila je kao edukator u vodećoj svjetskoj kozmetičkoj tvrtki L'Oréal za profesionalni brend Matrix. Za to vrijeme i Darko je gradio svoju impresivnu karijeru. Još kao 22-godišnjak otvara svoj prvi salon u rodnome mjestu, a samo godinu kasnije seli svoje poslovanje u Čakovec, u kojem i danas ima salon.

 

MANDALA2COLLECTION SERIOUS GAME MANDALA1MANDALA3COLLECTION SERIOUS GAME MANDALA3MANDALA1MANDALA6COLLECTION SERIOUS GAME MANDALA2MANDALA11MANDALA12MANDALA13MANDALA15MANDALA16MANDALA23

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location