Username *
Password *
Remember Me

Sretna sam da radimo ovu temu jer imam dobru vijest: konačno su i dečki napravili odmak od klasike! Sada mogu uživati u kreiranju muških frizura koje zahtijevaju kreativnost, a klijenti su spremni na nešto novo. Naime, više nisu svi ošišani na isti kalup! 

Ima dobre ideje: Ana Kuštre, salon Anel

ANEL HAIR 2

Novost na muškoj frizerskoj sceni je odmak od jednoličnosti i uniformnosti koja je trajala godinama: danas imamo cool inspiraciju u legendarnim frajerima kao što su Marlon Brando, James Dean, Clark Gable… no, sve su to moderne varijante, nipošto puke kopije. Bez obzira na dob, naši su se frajeri jako našli u tim likovima i žele nositi atraktivno, inovativno, zanimljivo. Nekad imam osjećaj da smo se vratili u pedesete i osvježili ih detaljima današnjice.

men

Veliki pomak u muškom je svijetu doživjela i brada: ona zahtijeva jedan sklad s kosom tako da spajanjem svih tih elemenata, dobivamo pravi moderan retro look. Mnogima odlično stoji i duga kosa – djeluje spontano i dječački, naročito kada se radi o njegovanoj i netretiranoj kosi. Ovu frizuru ponekad kao da kroz šišanje stapamo s bradom, a kosa se onda zaliže od lica ili na stranu. Mlađa populacija voli naglasak na jednoj strani pa nekad na jednom djelu šišam kraće, radim popularan side-cut koji daje dojam urednosti. Ovaj stil dosta traže muškarci koji slijede modne trendove te oni koji svakodnevno nose odijela. Osim toga, poslovnjaci često vole i jako kratko, uredno i strogo.

BRUMMELL

Za večer je sve popularniji i wet look, posebno u kombinaciji s boljim gelovima koji daju visoki sjaj. Popularni su i strogi prijelazi - sa strane je ošišano na par milimetara, dok je srednji, gornji dio kose toliko dugačak da se može slagati na jednu ili drugu stranu, ili visoko prema iza. Za takve frizure preporuča se kraća brada kako bi sve bilo u skladu – brada je definitivno postala dio frizure. Ako pak na takvu frizuru žele dugačku bradu, onda je ošišamo postepeno.

ANEL 1

U mom su salonu vrlo tražene i raskuštrane hipsterske frizure - to traže dečki koji ne mare za nove trendove i vole dugu bradu i kosu. Iako taj styling izgleda ležeran, on je, kao i kod žena, vrlo pomno i skladno ošišan. Ako klijent teži nečemu drugačijem, jedna strana može biti kraća, no to dopušta češljanje i slaganje kose u svim smjerovima. Taj stil frizure ne treba masne kreme ili gelove, tu preporučam samo mat pastu za kosu. Ona će formirati frizuru, a neće se vidjeti da smo išta stavljali na kosu.

JED ROOT 4

Kratke frizure vise nisu sasvim kratke – one dolaze u mnogim varijantama. Ponekad je sve iste dužine, no tanjimo je i češljamo u svim smjerovima kako bi izgledala razbarušeno. Dižemo je s tjemena i ručno oblikujemo, no to su lagani potezi, kako bi njezina prirodna forma dobila sklad. Kratke frizure nisu strogo vezane uz stil brade. Raznolikost modernih stilova inspirira sve više frajera koji se brinu o kosi, njeguju je i šišaju na vrijeme.

Foto: Jed Root

JED ROOT 6JED ROOT 1JED ROOT 7NUMERO

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location