Username *
Password *
Remember Me

Već tradicionalno, kraj zagrebačke godine začinit će Artomat u Meštrovićevom paviljonu - Domu hrvatskih likovnih umjetnika, od 16. do 23. prosinca 2015. Posjetitelji će, neposredno prije božićnih blagdana, imati priliku upoznati djela stotinjak autora autore koji djeluju unutar različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti, modnog i produkt dizajna te drugih oblika kreativnih industrija čiji radovi nastaju u ograničenim serijama, a rezultiraju originalnim must-have proizvodima i poklonima.

poster ARTOMATposter ARTOMAT2 3cr


Otvorenje počinje 16. prosinca u 19 sati izložbom Plakatiranje, kojom će se predstaviti čak 120 plakata koje su izradili umjetnici i dizajneri. Tom prilikom dečki iz This Town Needs Posters-a će kroz dva dana, 17. i 18. prosinca, demonstrirati proces izrade plakata rukom. Istovremeno, to će biti prilika za interaktivno uključivanje posjetitelja u stvaranje vlastite individualizirane poruke te produkciju zajedničkog velikog plakata. Atmosferu će na otvorenju, te kroz cijelo vrijeme artOmat-a, podići DJ Jogarde, koji stoji iza Bon Ton Store & Gallery, a s kojim ove godine artOmat po prvi puta surađuje u cilju promoviranja glazbene vinil i DJ kulture.

poster ARTOMAT2 cr

Za vikend, 19. i 20. prosinca ljubljanski kolektiv Oloop poziva posjetitelje da se pridruže projektu Povezivanje - tepih u radu. Posjetitelji će u suradnji s autoricama prstima plesti tepih čija je produkcija započela još 2012. godine. Nakon vikenda, 21. i 22. prosinca umjetnica Irena Frantal, koja je specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, priprema umjetnički projekt ekstenzivno razmišljajući o mediju knjige. Irena knjigu vidi u svemu pa će tako i prostor Galerije Bačva postati prostor knjige koji poziva posjetitelje na participiranje. Programsku okosnicu 23. prosinca, posljednjeg dana ovogodišnjeg artOmat-a, čini artOnight i događanje "Sam svoj majstor" koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera “Whatever Dance Toolbox”. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Zrinka Užbinec, suvremena plesačica i koreografkinja kojoj je recentno dodijeljena nagrada strukovne organizacije suvremenog plesa, te Ana Kreitmeyer koje će nas zagrijati za Artonight.

poster ARTOMAT2 3cr


Uz osebujnu selekciju izlagača i raznolik umjetnički program, Artomat poziva publiku na besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle. Na edukativnim radionicama posjetitelji mogu sami izraditi božićni poklon te naučiti nove stvaralačke tehnike. Ove godine u rasporedu je više od 10 kreativnih radionica na kojima posjetitelji mogu naučiti filcati, izrađivati marionete, naučiti nešto o stripu ili nastaviti basnu, istražiti fotogram - postupak koji su u svom radu često koristili nadrealisti.
Kroz cijelo vrijeme trajanja Artomata, uz odličnu selekciju izlagača, posjetitelji će moći okusiti Visibaba Pivo - domaće pivo iza kojeg stoji belgijski recept, a tu su i domaće rakije, kuhano vino i C.R.T.A. mural te super zdravi Juice&Juice smoothies i zdrave tople juhice.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location