Username *
Password *
Remember Me

Premijerno prezentirana na Cro A Porteru u Zagrebu, kolekcija Erased inspirirana je pobunom, DIY kulturom, ženskim bandama, punk rock feminizmom te vezom, ističe autorica Vedrana Mastela povodom objave vizuala. - Kolekcija Erased istražuje individualno i izražavanje u grupi te propituje društveno nametnuta pravila i rodne uloge. Poruke na odjeći ručno su vezene u crvenoj i svjetlo rozoj boji. Erased, untitled, nothing, error samo su neke od izvezenih riječi koje predstavljaju smisao i besmisao poruka i svijeta oko nas. U svijetu preopterećenom informacijama one znače mnogo više toga ili jednostavno ništa - .

VEDRANA MASTELA11

Višeznačnost tih riječi koje autorica spominje na odjeći postala je naša svakodnevica, tumačimo ih na bezbroj načina, stoga ih Vedrana ističe i pročišćava na jednostavnim tamnim plohama, po kojima crta crvenim koncem. Sve je izbrisala, no ostale su one polu-informacije na koje nailazimo često jer smo ovisni o internetu. Najednom te riječi postaju bitne i mijenjaju smjer našeg razmišljanja... Kao i uvijek kroz konstrukciju Mastela istražuje prostor oko tijela te se pritom služi rezovima, perforacijama, slojevima. Traper je bazni, dakle plava i plavičasta, dok se na svemu ističu aplikacijski elementi u crvenoj i ružičastoj. - Urbana priča, snimljena na ulicama Novog Zagreba, donosi kolekciju za djevojke koje stvaraju svoja pravila – veli Mastela.

VEDRANA MASTELA2

Kolekcija će biti distupna na nadolazećem sajmu Artomat u Zagrebu od 16. do 23. prosinca 2015. Odjeća Vedrane Mastele dostupna je i u Croatian Design Superstore-u u Zagrebu te putem Not Just A Label webshop-a.
Za fotografije je zaslužna Alma Štrkljević, make-up potpisuje Tena Bašić dok su zaštitna lica kampanje Tomislava Kolar (Midikenn) i Bernarda Cenkovčan.

VEDRANA MASTELA1VEDRANA MASTELA3VEDRANA MASTELA4VEDRANA MASTELA6VEDRANA MASTELA13VEDRANA MASTELA14VEDRANA MASTELA16VEDRANA MASTELA20VEDRANA MASTELA22VEDRANA MASTELA23VEDRANA MASTELA24VEDRANA MASTELA25VEDRANA MASTELA27VEDRANA MASTELA30VEDRANA MASTELA31VEDRANA MASTELA33

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location