Username *
Password *
Remember Me

Čak 19 izdanja slavnog modnog magazina za mjesec lipanj bit će u znaku zdrave ljepote i brige o zdravlju manekenki. 

Od Emmanuelle Alt iz pariškog Voguea i Alexandre Shulman iz britanskog, preko Christiane Arp iz njemačkog do Angelice Cheung iz kineskog Voguea i Anne Wintour iz američkog izdanja, urednice su osnovale „pakt“ kako bi potaknule svijest o zdravoj percepciji tijela u svijetu mode.

open

- Vogue vjeruje da je zdravlje lijepo i naši urednici diljem svijeta žele da se to na našim stranicama itekako vidi. Mi brinemo za zdravlje, kao i za ljepotu naših čitatelja - izjavio je u svrhu ove inicijative Jonathan Newhouse, direktor izdanja u Condé Nast International.

Radi se o 6 pravila kojih će se urednice pridržavati:
1. Nećemo raditi s modelima ispod 16 godina ni s onima za koje nam se čini da imaju poremećaj prehrane. Radit ćemo s modelima koje po našem mišljenju promoviraju zdravu ljepotu.

2. Agenti nam ne smiju slati cure mlađe od 16 godina, i svaki direktor snimanja mora im, prije nego što stanu pred kameru, provjeriti osobnu iskaznicu.

3. Promovirat ćemo programe u kojima će se dati prilika starijim modelima da budu mentorice mladim curama. Pomoći ćemo podići svijest o svijetu modellinga kroz obrazovanje, u skladu s inicijativom Council of Fashion Designers of America Health Initiative.

4. Poticat ćemo zdravu hranu na snimanjima i što bolju razinu privatnosti. Nećemo podržavati modele koji jako kasne.

5. Poticat ćemo dizajnere da ozbiljno razmisle o minijaturnim odjevnim predmetima koje šalju na snimanja, pa je broj manekenki koje stanu u njih limitiran. Na taj način potiče se iznimna mršavost.

6. Bit ćemo ambasadori imidža zdrave ljepote i zdravog tijela.

Inicijativa uključuje programe u kojima modele educiraju o prehrani i zdravom načinu života. - Poticat ćemo brojne načine na koje se modeli mogu brinuti za svoje zdravlje u svakom trenutku - složne su u dobrom cilju urednice Voguea. 

07c3ef894015ad55 vogueparis460d80bd28e04268 voguekorea jan2012Angelina-Jolie-Vogue-Turkey-March-2012carolacoverjoan-smalls-vogue-australia-may-2012-01 0Natalia-Vodianova-Vogue-Paris-March-2012-coverVogue-Australia-Cover-2012Vogue-Australia-January-2012-Karmen-Pedaru-CoverVogue-Germany-February-2012-Michelle-Williams-CoverVogue-Turkey-April-2012-Lara-Stone-Cover

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Bravo za Vogue!

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location