Mojih top 6 / Loredana Bahorić

  Crno-bijeli svijet Loredane Bahorić, koja stoji iza kreativnog i našeg super-popularnog brenda Charlie, prepun je lijepih životnih nijansi. Ovaj tjedan Lori, kako je prijatelji zovu, otkriva koji joj je omiljen grad, koju umjetnost, osim modne, izuzetno cijeni, koga je uspjela totalno razmaziti, s kime i gdje pije jutarnju kavicu te još nekoliko slatkih detalja...

  lori

  1 Šibenik
  Grad u kojem sam se rodila i odrasla, gdje provodim dugačka ljeta, šećem uskim kamenim uličicama, kupam se u usamljenim uvalama, berem masline u svom masliniku... puno uspomena me veže za Šibenik a opet puno nekih novih, svježih momenata, zbog kojih me vuče k sebi kao sidro... Jednostavni ljudi, večeri u kojima sam potpuno opuštena, miris Mediterana i puno toga definitivno Šibenik stavljaju na prvo mjesto mojih Top 6 jer - ako ne znaš otkud dolaziš, kako ćeš znati kuda ideš - . Nedavno sam osjetila potrebu da napravim obiteljsko stablo svog djevojačkog prezimena Baranović i došla do predaka sve do 1613 godine.

  lori sibenik

  2 Naš Ljubimac s velikim Lj na početku, Buddha, iako ga zovemo Bubi najrazmaženiji je mačak na svijetu. Već je u ozbiljnim godinama, ima ih čak 17 tako da se već stvarno pribojavam onog dana kad će nas napustiti... Uopće mi nije jasno s kim ću piti svoju prvu jutarnju kavu i planirati dan...

  buddha lori

  3 Filmovi
  Veliki sam filmofil i istinska zaljubljenica u film. Znaju to svi koji me poznaju. No, nemoguće je da odaberem omiljeni film ili glumicu, glumca… Kod mene se uvijek radi o vrlo dugačkoj listi. Sretnica sam jer u kući imam posebnu sobu za gledanje filmova koju, naravno, često koristim. To je moj bijeg u imaginarni svijet koji me konstantno uvjerava kako je sve moguće.

  lori stan5

  4 Vrt
  Na puno pitanja ne znam odgovor, ali kad me pitaju što bi bila da nisam dizajner, uvijek spremno odgovaram - vrtlar. Obožavam svoj vrt i u njemu provodim puno vremena. Okružen je visokom živicom tako da imam potpunu privatnost. Ujutro je pun ptica i vjeverica tako da stvara skoro pa nevjerojatnu sliku u samom centru grada. A opet zimi, kad se u njemu može mnogo manje boraviti, gledam ga iz dnevnog boravka i divim se fantastičnoj bijeloj scenografiji.

  lori stan


  5 Ingo Maurer
  Moj omiljeni produkt dizajner, obožavam njegove lampe i rasvjetna tijela. Sjećam se trenutka  u Milanu kad sam prvi put vidjela Birdie luster sa ptičicama uživo... Nažalost već sljedećeg trenutka sam vidjela i cijenu koja je bila ekstremna pa sam napravila kopiju koju imam i danas, neku svoju varijantu. Imam neke druge njegove komade, neki od rijetkih dizajnerskih komada koje imam u kući. Kad god vidim njegove lampe, čini mi se kao da su rađene za mene.

  charlie design

  6 Charlie design my world
  I sama se iznenadim kad me pitaju koliko godina radim, otkud mi tolika inspiracija... kako je sve počelo? Zapravo je proletjelo u trenu... Ma koliko je znalo biti teško, i kad mi je izgledalo nemogućim preskočiti postavljenu prepreku uvijek sam išla naprijed. I danas nema dana da se bar na kratko pojavim u studiju, provedem vrijeme u butiku... Uvijek mi se vrzma po glavi milijun ideja, projekata... čini mi se da ne bi sve stigla ni u tri života. Posebno se veselim snimanjima kampanja i to su pravi mali projekti i to već sezonama radim sa Mare Milin i odabranim modelima iz Talije. Upravo ovih dana izlazi najnovija kampanja Cool Story.

   

  charlie design2

  lori i tomi

  Loredana i sin Tomislav, također modni dizajner

  charlie design3charlie design7charlie design8charlie design11

   

  lori 6lori morelori more6

  lori vrt

  lori vrt5