Username *
Password *
Remember Me

Poznata fotografkinja otkriva svoje svakodnevne rituale i inspiraciju: s vremenom je Mara Bratoš postala stalna gošća na crvenim tepisima te je primijećena i radi svojeg eklektičnog boho stila. No, ipak najviše mira Mari pruža onaj zeleni tepih, šumski. Koji su joj omiljeni film i glazbeni album, saznajte u nastavku... Jedna od naših najaktivnijih fotografkinja radi za HNK u Zagrebu, magazine Elle i Banka te Domosferu.hr.

 IMG mara0458

1 Jako cijenim filmsku umjetnost - najdraži film mi je Blow up (1966.), Michelangela Antononija, ujedno njegov prvi film na engleskom. Glavni lik je modni fotograf koji za jedan od svojih snimaka iz parka pomisli da je snimak ubojstva...  U filmu je odlično predstavljen London tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća, a u glavnim su ulogama David Hemmings i Vanessa Redgrave. U filmu se pojavljuje i slavni model Veruschka von Lehndorff koja je obilježila svijet mode u šezdesetima i sedamdesetima.

 blow up

2 Jedna pjesma vodi me na putovanje - posebno mjesto u mojoj glazbenoj arhivi ima Sound and Vision od Davida Bowiea s njegovog odličnog albuma Low. Na coveru je fotografija iz legendarnog SF filma Čovjek koji je pao na zemlju (1976.), Nicolasa Roega, koja je za mene jedna od najljepših ikad... Bila je to prva filmska uloga za Bowiea, kojemu je on ujedno ostavio i snažan glazbeni pečat.

 david bowie low


3 Kao rođena Dubrovkinja, svako se ljeto vraćam svom gradu. On je moj omiljeni, iako su za vrućih dana tamo neviđene gužve... usprkos tome, baš takav on je za mene šarmantan i prekrasan, u kojemu ja znam sve skrivene kutke i uličice. I obližnji Cavtat je prelijep, sve češće ga posjećujem ljeti u potrazi za biserno plavim morem.

sothys


4 Imam dosta suhu kožu i izbor kreme mi je duže vrijeme predstavljao problem. Konačno sam našla odličnu i moram je pohvaliti - iz francuske linije Sothys, Hydradvance Comfort. Koristim je već godinama i primijetila sam da mi je lice od onda bolje.

 Coccinelle 2015 Minibag 1

5 Obožavam torbe talijanske firme Coccinelle, jako su kvalitetne i imaju onaj fini klasično-moderan dizajn. Odlične su im srednje i one male modele s grafičkim motivima u nježnim tonovima, moj apsolutni hit.

suma
6 Ne mogu zamisliti vikend bez svoje omiljene sljemenske staze Mikulić - Risnjak... hodam njom već 18 godina, svaki vikend, bez obzira na vijeme. Ne smetaju mi ni kiša ni snijeg ni blato, opremljena sam za sve te uvjete. Tu punim svoje baterije za rad preko tjedna i pronalazim mir.

 

Dalmacija Dubrovnik night

 

 balet kraljevi bogova
Balet Kraljevi bogova

vucjak izlozba
Vučjak

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location