Vikend ZG dnevnik / od fieste do sieste

  Dok su neki tulumarili na fiesta partyju i razbijali pinjatu, drugi su se izležavali na dekicama na Zrinjevcu pred velikim ekranom i proživjeli pravu urbanu siestu, treći poželjeli dobrodošlicu prirodnim juhicama: Zagreb je protekli vikend živio u duhu dobre zabave, ludog ritma i odličnih zalogaja. Bilo je tu i humanitarnih projekata, rasplesanih vintage taktova i premijera jedne slavne opere u HNK! Provjerite kako izgleda bogati vikend...

  ZG VIKEND CDSS5

  Otvoren u ožujku ove godine u središtu Zagreba u Martićevoj 4, Croatian Design Superstore ubrzo je postao svakodnevno okupljalište domaćih i stranih kreativaca i nezaobilazna destinacija turističkih posjetitelja. CDSS od sada nudi zdrave kvalitetne proizvode domaćih OPG-ova i malih proizvođača, od vina i maslinovog ulja do domaćeg sojinog mlijeka. Sezonsko organsko voće i povrće bit će u ponudi ne samo u obliku svježih sokova i smoothieja, već ćete, odmarajući se na Numenovoj sofi uz svjetlost Grupine lampe, moći naručiti tek jednu - jabuku. Osim toga, tu je i drugačiji umjetnički kruh Maje Marković, s apple ciderom, suhim smokvama, komadićima oraha i sušenim rajčicama.

  ZG VIKEND CDSS3

  - Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, i zbog toga se baš jako trudimo unijeti kreativnost u sve što radimo. Želimo da Croatian Design Superstore bude mjesto okupljanja za sve koji cijene dizajn, a naš novi café planiramo iskoristiti i kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje. Upravo zato smo za pomoć oko realizacije zamolili našeg kolegu Vedrana Gulina, kreativca koji je dizajnersku karijeru zamijenio ugostiteljskom - istaknula je Ira Payer, kreativna direktorica platforme CDSS. 

   

   ZG VIKEND GUESS1
  Tulum fiesta @ Guess store

  Nova kampanja inspirirana Meksikom poslužila je kao idealna kulisa za upoznavanje redizajniranog Guess storea u zagrebačkom Centru Cvjetni i kolekcije za jesen-zimu 2015/2016. Latino motivi iz kampanje glavne su karakteristike Guess jeseni – u ponudi su brojni statement komadi, od ukrašenog denima do krznenih jaknica.

   ZG VIKEND GUESS3


  Službeni početak sezone u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježila je zagrebačka premijera operne predstave Giuseppea Verdija Traviata. U subotu 12.09.2015, pred ispunjenim Hrvatskim narodnim kazalištem, Traviata je izvedena u integralnoj verziji isto kao i na premijeri 2009. u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

  VKEND ZG HNK TRAVIATA 3- SENKA BULIC
  Senka Bulić

  Nastavak je ovo uspješne suradnje zagrebačkog HNK i Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji Janusza Kice. U glavnim ulogama ove prekrasne operne priče kao Violeta i Alfredno nastupili su Sanja Kerkez i Sebastian Ferrada te Vitomir Marof u ulozi Georgia Germonta.

   VKEND ZG HNK TRAVIATA 3 Vedrana Ergic
  Vedrana Ergić sa kćerkicom

   

  Prošli je petak Bulldog pub predstavio gastro novost: na svoj je jelovnik uvrstio jedan poseban gastro doživljaj koji korijene vuče iz susjedne Italije – agrifoccaccio. Ova vrsta jela koja izgledom podsjeća na pogaču ili pizzu nudi se na području Verone, Parme i Rima te izrađuje po posebnoj recepturi lokalnih kuhara Marca, Elisabett, Antonia i Monie s agroturizma San Bruno della Certosa.

  VIKEND BULDOG1

  Na navedenom seoskom gospodarstvu prvi put je isprobana ova gastro fantazija nakon čega je dogovorena suradnja, i edukacija domaćih kuhara. Agrifocaccia je drugačija prvenstveno po tome što se za njezinu izradu koristi brašno iz Italije koje kombinira razne vrste žitarica i nastaje u tradicionalnom mlinu, a čiji kilogram stoji 35,00 kuna. Samo tijesto se priprema u više faza i njegova izrada traje gotovo 48 sati.

   VIKEND BULDOG2VIKEND BULDOG3  Humanitarnu trku Terry Fox Run, koja će se održati iduće nedjelje 20. rujna u 16 sati na zagrebačkom jezeru Jarun, najavila je humanitarna prodaja majica ispred kafića Charlie. U središnjem događanju ove humanitarne akcije mogu sudjelovati svi zainteresirani građani: trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run.

  ZG VIKEND RUN2

   

  Ležanje u centru Zagreba na dekici pred velikim ekranom i finom klopom u ruci donedavno je bilo gotovo nezamislivo: sada je tu Food Film festival koji je okupio ljubitelje filma i super zalogaja. Projekciju filma Indijski začin na francuski način s Hellen Mirren u glavnoj ulozi, mnogobrojni su gledatelji dočekali na svojim udobnim ležaljkama...

  VIKEND FOOD FILM FEST 66

  VIKEND FOOD FILM FEST 63

   

  Za atmosferu je na Vintage Zagreb festivalu bio zaslužan popularni zagrebački swing sastav Tom & the Twisters. Ovih dana oko Trga bana Jelačića živi se u retro stilu: posjetite Vintage festival koji promovira 40-e, 50-e i 60-e, prisjeća se tadašnje glazbe, mode i automobila te traje do 19. rujna 2015.

  VIKEND VINTAGEVIKEND VINTAGE CUREVIKEND VINTAGE PLESNA RAD

  Plesna radionica na Vintage festivalu

  VIKEND VINTAGE TOM TWISTERS
  Tom & the Twisters

   

  Prvi Dan bez pokretnih stepenica, kao dio projekta Pokret za radost, održan je na trima lokacijama City Centera one u Zagrebu i Splitu. Velik broj posjetitelja tih popularnih trgovačkih centara odazvao se pozivu Coca-Cole u Hrvatskoj i popeo se stubištima u trgovačkim centrima. Nagrađeni su mjerenjem tjelesne spreme, koje su provodili stručnjaci Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu.

  VIKEND DANI POKRET

  U skladu s rezultatima mjerenja stručnjaci su davali preporuke za oblik rekreacije kojim bi poboljšali svoje tjelesno zdravlje. Dan bez pokretnih stepenica podržali su i poznati supružnici Mirna Medaković i Hrvoje Stepinac, a ukupno je provedeno 300 mjerenja tjelesne spremnosti za vrijeme trajanja akcije.

   

  VIKEND DAVIDAS

  Street event Davida's modnog brenda, čiji dizajn potpisuje Andrea Cmrečki, održan je usred špice – djevojčice su pokazale slatke kombinacije navy stila, odlične za povratak u školske klupe i vrtić!

  VIKEND DAVIDAS2

  VIKEND DAVIDAS5