Username *
Password *
Remember Me

Roditelji znaju da je stol potrebno mijenjati kako dijete raste - od prvih dana školovanja pa do završetka osnovne škole stol je potrebno kupovati po nekoliko puta, no ni to nije kraj cijele priče. Kako bi olakšala upravo te probleme i pojednostavila troškove roditeljima školaraca, kompanija Moll predstavila je modularni stol koji će trajati čitavo školovanje jer se podešava po visini i potrebama djeteta a nakon toga i adolescenta.

3 moll 2 cr

Moll stol jedini je stol koji će vaše dijete trebati od prvog razreda osnovne škole do fakulteta (možete ih nabaviti u trgovini Male stvari u Remetinečkoj 5A u Zagrebu), a razvijen je u suradnji s ortopedima i oftalmolozima koji su Mollovim dizajnerima otkrili sve tajne zdravog sjedenja. Nedavno je njegov  dizajn nagrađen prestižnom nagradom Red Dot.

Radi se zapravo o fleksibilnim transformerima koji se brzo, lako i jednostavno mogu podesiti prema proporcijama djeteta, a koji ujedno nude ergonomski i zdrav položaj koji potiče razvoj. Na taj se način sprječavaju potencijalni bolovi u kralježnici, vratu, glavobolje, kratkovidnost, problem s cirkulacijom… odnosno moguće posljedice nepravilnog dugotrajnog sjedenja.

1 moll 1

Kako spriječiti potencijalne probleme koje donosi dugotrajno sjedenje?
Stručnjaci tvrde da je najzdraviji položaj kada je kada se čita knjiga ukošena za 20 stupnjeva, kada se piše na kosini od 10 stupnjeva, a crta s 5 stupnjeva. Također tvrde da bi kompjuter i tipkovnica trebali biti udaljeni minimalno za dužinu jedne ruke od ruba stola, da bi stol trebalo postaviti uz prozor, ne samo kako bi dijete dobivalo dovoljno dnevne svjetlosti, već i da bi povremeno pogledalo u daljinu i odmorilo oči. Važno je da osim stropne rasvjete ima i direktno osvjetljenje od barem 500 luxa, a to je najefikasnije uz stolnu lampu koja ne baca sjene. Sjedalica mora biti udobna, fleksibilna, stimulirajući pokret i zdravo vrpoljenje koje je preduvjet da se dijete ugodno osjeća za radnim stolom.

5 moll 7

Moll stolovi dolaze u četiri različite opcije, a razlikuju se u mehanizmima regulacije, opcijama i dodatnim dijelovima, a cijene se kreću od 3600 kuna, a možete ih ekskluzivno nabaviti u trgovini Male stvari u Zagrebu ili na njihovoj web shopu male-stvari.hr. Pri kupnji dobivate set od 8 boja raznih detalja na stolu, tako da stol, iako je već star, uvijek može izgledati novo, svježe i drugačije, uklapajući se u redizajn sobe.

1 moll 12 moll 84 moll  3 cr7 moll  crmoll radni stol 6 copy crmoll radni stol 14 crmoll radni stol crmoll shooting 2015-03 bildnr 0830 cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.