Username *
Password *
Remember Me

Više je od trideset godina u modnom poslu a tek sad je lansirao parfem - 75-godišnji dizajner iz Tunisa s adresom u Gradu Svjetla, slavni Azzedine Alaïa zaslužan za neke od najseksi haljina od osamdesetih nadalje, predstavio je nedavno miris Alaïa Paris. Moj prvi parfem je miris hladne vode koja pada na vruću kredu - istaknuo je Alaïa što je parfumeru Martinu Szekelyju dalo ideju: osmislio je  sklad koji donose ružičasti papar, frezija, peonija, animalne note i mošus.

alaia pub et packshot

Na fantastičnoj kampanji koja izgleda kao da neko morsko biće izlazi na svjetlost vidimo Guinevere Van Seenus. Zapravo je očit potpis fotografa koji obožava titrave scene inspirirane pokretom: autor je Paolo Roversi. Miris je osmišljen, naravno, da pristaje kao druga koža, baš kao što njegove haljine glume novi sloj, seksipilan i atraktivan još od osamdesetih i devedesetih kad su Linda Evangelista, Naomi Campbell (koja mu je danas poput kćeri) i Cindy Crawford među prvima proslavile njegove ultra chic kreacije.

alaia

Usko i koža oduvijek je bila njegova mantra, zajedno s moćnim debelim remenjem kao i detaljima u smislu perforacija. Treperava svjetlost na kampanji za parfem baš podsjeća na teksture nekih od njegovih haljina koje su otkrivale i sakrivale tijelo, i to čine još uvijek, na najsenzualniji način. Senzualnost je jedna od omiljenih riječi ovog dizajnera koji ni u osmom desetljeću života nije izgubio svoju snažnu dizajnersku energiju. Prepoznale su to i brojne zvijezde za koje je kreirao: Grace Jones, Madonna, Tina Turner, Janet Jackson...

 

Countdown-to-Alaia-fragrance-at-Saks-Peter-Lindburgh-Lindsey-Wixson-Saks-POV-2

alaia2

Azzedine-Alaia-2-Vogue-2Oct13-Paolo-Roversi b

Paolo Roversi snimio je u istoj haljini i Saskiu de Brauw

Countdown-to-Alaia-fragrance-at-Saks-Peter-Lindburgh-Lindsey-Wixson-Saks-POV-4

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location