Username *
Password *
Remember Me

Rezultati MasterIndex istraživanja koje je provedeno u suradnji s GfK centrom za istraživanje tržišta, u svibnju 2015. godine, na uzorku od 1006 korisnika bankarskih usluga, od 18 do 55 godina starosti, pokazuje posljednje trendove u korištenju kartica u Hrvatskoj. Istraživanje je pokazalo kako je korištenje kartica prilikom internetske kupovine u porastu budući da 81% Hrvata povremeno kupuje putem interneta, što je porast u odnosu na listopad 2014. godine (76%) i svibanj 2014. (73%). 28% ispitanika putem interneta kupuje barem jednom tjedno ili jedan do dva puta mjesečno.

 

asos


Proizvodi i usluge koje Hrvati vole kupovati na internetu su odjeća, obuća i slični modni dodaci (60%) te elektronika (48%). Najviše se kupuje u stranim internetskim trgovinama. 43% ispitanika najčešće kupuje u stranim internetskim trgovinama, dok samo 17% kupuje u domaćim.

Najčešće spominjani razlozi za internetsku kupovinu su povoljne cijene i popusti (71%). Također, 50 do 54% ispitanika kao prednost internetske kupovine ističe činjenicu da ne moraju osobno otići u trgovinu, da su neki proizvodi dostupni isključivo u internetskim trgovinama koje također pružaju i široku paletu proizvoda te da su otvorene 24/7.

30% svih korisnika kartica povećalo je svoju internetsku kupovinu nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, što je više nego u listopadu 2014. Glavni razlozi su ukidanje carinskih nameta i mogućnost isporuke u Hrvatsku.

 

o NET A PORTER 570

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.