Username *
Password *
Remember Me

Na ovogodišnjem 6. međunarodnom  festivalu  dizajna – Dan D, koji se od 3. do 5. srpnja odvija u Zagrebu u prostorima bivše Vojne bolnice u Vlaškoj, sudjeluju i timovi objedinjeni pod umjetničkom platformom Organizam. Organizam je u proteklim godinama na ovom festivalu sudjelovao kroz projekte: Sintokuhinja (2010.), Stupor(2011.), Plakati iz Podzemne (2014.) dok će ove godine, u kategoriji Izložbe fakulteta i škola, otvoriti rezidenciju Arhiva Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u nastanku u organizaciji i produkciji  UBU - Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb, a u suradnji sa Školom.

 Relict Arhiva ŠPUD DanD

Cilj ovog  zanimljivog,  edukativnog i interaktivnog rezidencijalnog programa je prikupiti što više arhivskog materijala vezanog uz ŠPUD od strane samih posjetitelja Dana D, kao i snimiti video zapise s posjetiteljima rezidencije vezanih uz njihova sjećanja na ŠPUD. Posljednjih nekoliko godina udruga UBU razvija projekt Arhiva ŠPUD-a u nastanku kao sastavni dio dugoročnog metafizičkog  projekta RELICT koji nastoji iščitati genius loci (duh mjesta) kao i energetske ostatke kreativnog djelovanja u zgradi Škole. On je simboličkog karaktera i odnosi se prema zgradi Škole kao prema reliktu kojeg se nastoji u potpunosti proučiti i shvatiti, kako bismo ga mogli ispravno pozicionirati u prostoru i vremenu.

Relict Arhiva ŠPUD DanD a4 1

- Projekt nastoji spoznati Školu kao živi organizam koji se proteže kroz vrijeme te nas u svakom trenutku održava u vezi s onime što je bilo i što će tek biti. RELICT promatra Školu kao duhovnu mašinu koja radi samo mi nismo svjesni njezinog rada – ističu voditelji projekta.
Organizatori rezidencije pozivaju sve bivše i sadašnje učenike Primijenjene da posjete rezidencijalni prostor Organizma na Danu D, donesu svoje raspoložive arhivske materijale koji će tamo biti skenirani i obrađivani na licu mjesta, a samim time postati dio projekta Arhiva ŠPUD-a u nastanku. U svrhu realizacije ovog programa, Organizam će pokrenuti i umrežiti više društvenih stranica.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location