Username *
Password *
Remember Me

Knjiga prerano preminulog mladog redatelja Nikole Ivande Bol i druge priče predstavljena je sinoć u dvorani Müller zagrebačkog kina Europa. Knjigu su predstavili Petar Bujas, urednik knjige, Enes Kišević, pjesnik i dramski umjetnik te dr. sc. Darko Lukić, recenzent knjige i Nikolina prijateljica Zrinka Šamija, voditeljica odnosa s javnošću Kazališta Kerempuh dok su dijelove knjige čitali glumci Ksenija Marinković, Bojan Navojec i Filip Šovagović.

Filip Sovagovic
Filip Šovagović čita Ivandinu priču pred publikom u kinu Europa


Na promociji je najavljen i natječaj Nikola Ivanda za najbolju kratku priču autora do 35 godina koji će raspisati produkcijska kuća Arsseptima u suradnji s Festivalom europske kratke priče u rujnu 2015. godine. Sve propozicije natječaja mogu se pronaći ovdje, a kompletan prihod od prodaje knjige Bol i druge priče ići će u svrhu potpore mladih autora.

Dvorana Muller

O Nikolinom talentu, osebujnosti i karakteru govorili su brojne kolege i prijatelji iz filmskog i kazališnog svijeta koji su svojim dolaskom podržali Nikolin rad, a i ovaj hvalevrijedan natječaj: Ana Lederer, Bobo Jelčić, Dora Ruždjak Podolski, Ivona Juka, Perica Martinović, Goran Bogdan, Rakan Rushaidat, Kostadinka Velkovska, Vesna Tominac Matačić, Duško Valentić, Tvrtko Jurić, Blaženka Leib i mnogi drugi.

Ksenija Marinkovic
Ksenija Marinković


Nikola Ivanda bio je talentirani mladi redatelj čiji je rad obećavao, a čiji su projekti uvijek pobuđivali interes javnosti. I dok su s njegovim redateljskim kvalitetama bili upoznati mnogi, manje je poznato da je Nikola Ivanda bio i nadaren pisac. Iako je malo toga javno publicirao, ljudi bliski njemu s oduševljenjem su pričali i o njegovim književnim mogućnostima i upravo je to razlog da je izdavačka kuća Arsseptima odlučila kroz predstavljenu knjigu predstaviti Nikolu Ivandu kao pisca i dati mu svojevrsno priznanje nakon njegove nenadane smrti.

Foto: Ino Zeljak

 

Zrinka Samija Petar Bujas i Darko Lukic
Zrinka Samija, Petar Bujas i Darko Lukić

 

Lidija i Branko Ivanda
Lidija i Branko Ivanda

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.