Username *
Password *
Remember Me

Umjetnici i modni dizajneri instinktivno surađuju jer je moda na jednoj strani ovoga svemira zapravo umjetnost (ali ne i umjerenost!), baš tamo gdje "artisti" strastveno žele ući u svijet nosivog.

Svaki od njih ima svoju slobodu, no svaki je tumači na svoj način: bit će zanimljivo vidjet kako će izgledati cruise kolekcija za 2013. koju će Jimmy Choo, odnosno dizajneri Sandra Choi (nećakinja Jimmyja Chooa koja je kreativno vodstvo branda preuzela nakon Tamare Mellon) i Simon Holloway napraviti u suradnji sa američkim konceptualnim umjetnikom Robom Pruittom.

Pruitt je nedavno na njujorški Union Square postavio veliku statuu Andya Warhola u srebrnoj boji, tamo gdje je pop - art umjetnik nekada dijelio kopije svog časopisa Interview, malo dalje od ulaza u legendarni filmski studio "The Factory".

- Opčinjeni smo njegovom energijom – pričaju Sandra i Simon – divimo se njegovom korištenju materijala. Pruittov rad podsjeća nas na naš način dizajniranja. On je zabavan, inovativan i napredan. Smatramo da je naša modna kuća spremna na jednu ovakvu suradnju - .

No, ovo nije prva njihova "veza" s umjetnicima: radili su s Nan Goldin, Marylin Minter i Richardom Phillipsom.

U vrijeme kad je moda postala tržna kategorija, svaka je suradnja dobrodošla jer pojačava efekt novoga, ali i ulazi u nikad dovoljno istraženo područje modne umjetnosti.

Kolekcija Jimmy Choo summer 2012:

open12345679101112131415202122232526

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

sve su mi ruzne

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location