Username *
Password *
Remember Me

Najstariji korčulanski hotel dobio je makeover: preuređenje Korčula de la Ville potpisuje studio Kaliterna a spoj starinskog i modernog ostvareno je kroz tonove lavande i jake tonove svijetlo-plave. Hotel je izrađen od kamena i svojim vanjskim, ali i unutarnjim izgledom izuzetno podsjeća na šarm starih venecijanskih vila. S obzirom na to da se smjestio uz samu rivu, iz njegovih soba pogled osim na predivan pelješki kanal spušta se i na marinu.

Hotel Korcula part 3 2

U njegovim najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West koja je ovaj hotel u jednoj od svojih knjiga opisala kao venecijansku palaču, Jackie Kennedy koja se došla odmoriti se na Jadranskoj obali ljeto nakon atentata na njenog muža i predsjednika SAD-a John F. Kennedyja, prekrasna glumica Sofia Loren, ali i Jovanka Broz i predsjednik Josip Broz Tito.

Hotel Korcula 1 7

Hotel ima 12 soba i osam apartmana, od čega se četiri prostiru na dva kata, a sve su sobe luksuzno opremljene stilskim namještajem, raskošnim lusterima, bogatim dekorom i zidnim tapetama iz Pariza. Boje koje prevladavaju u sobama su različite nijanse plave, sive i bijela, dok u zajedničkim prostorijama prevladava boja lavande.

Hoteli Korcula 3 5Hoteli Korcula 3 7Hotel Korcula - part 3 1Hotel Korcula - part 3 8Hotel Korcula - part 3 9Hotel Korcula - part 3 10Hotel Korcula - part 3 11Hotel Korcula - part 3 37Hotel Korcula 1 1Hotel Korcula 1 9Hotel Korcula 1 10Hotel Korcula 1 15Hotel Korcula 1 16Hotel Korcula 1 17Hotel Korcula 1 23Hotel Korcula 1 27Hotel Korcula 1 28Hotel Korcula 1 31Hotel Korcula 2 4Hotel Korcula 2 6Hotel Korcula 2 7Hotel Korcula 2 9Hotel Korcula 2 10

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location