Username *
Password *
Remember Me

Izložba keramike Prelistavanje autorice Danijele Pičuljan otvara se u Galeriji Karas u srijedu 17. lipnja 2015. u 19 sati. - U svega trinaest godina aktivnoga bavljenja keramikom Danijela Pičuljan ostvarila je opus impresivne likovne kvalitete i fascinirajuće tehnološke razine – ističe Marina Bagarić u predgovoru izložbi - .

Listanje No4

- Objašnjenje kakvoće ostvarenjā i kratkoće vremena u kojem su nastala treba tražiti u činjenicama autoričine biografije. Naime, Danijela Pičuljan se oblikovanjem keramike počela baviti relativno kasno i izvan kod nas uobičajenih školskih formi. Zrelo doba ulaska u svijet umjetnosti u njezinu slučaju nije bio nedostatak, nego prednost. Jer, kao temeljne karakteristike njezina rada nalazimo ozbiljnost i jasno vidljivu odgovornost u pristupu oblikovanju, izraženu svijest o potrebi permanentnog usavršavanja i svladavanja novih tehnika, hrabrost u kombiniranju materijala. Kad se tim osobinama dodaju neprijeporan likovni talent i prirođen lirski senzibilitet te im se pridruži sigurna i pažljiva mentorska ruka, rezultat mora biti izvanredan - .  

Nutrina No1


Danijela Pičuljan rođena je u Zagrebu 1967. godine. Keramiku je počela izučavati 1997. u Studiju za keramiku Blaženke Šoić Štebih u Varaždinu. Od 2000. godine do danas pohađala je niz specijalističkih radionica i seminara domaćih i inozemnih stručnjaka i profesora keramike (Gustav Weiss, Bernd Pfannkuche, Heide Nonnenmacher, Velimir Vukičević, Mutlu Baskaya). Jedna je od osnivačica Hrvatskoga keramičarskoga udruženja Kerameikon iz Varaždina, u čijem radu kao dopredsjednica aktivno sudjeluje. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim umjetničkim kolonijama, izlagala je na šest samostalnih, četrdesetak skupnih te na više međunarodnih skupnih žiriranih izložaba u inozemstvu. Radovi Danijele Pičuljan nalaze se u zbirkama Gradskoga muzeja Erfurt (Njemačka), u Umjetničkoj kolekciji Sveučilišta Hacettepe, Ankara (Turska), u Muzeju suvremene umjetnosti Anadolskoga sveučilišta, Eskisehir (Turska), u Muzeju Međimurja Čakovec, u Kerameikonovoj Zbirci suvremene svjetske keramike, Varaždin, u zbirci Oblikovne likovne radionice Plemenitaš, te u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj i u inozemstvu.Danijela Pičuljan članica je ULUPUH-a od  2002. i HZSU-a od 2004. godine.

Odsutnost No1

Izložba će se moći pogledati do 28. lipnja, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan. Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba. Organizator: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnika.

Rascjep

Rastvaranje bjelina No6

Rastvaranje bjelina No9

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location