Username *
Password *
Remember Me

Dvodnevni Zagreb fashion week, koji se ovih dana održava na terasi kluba Johann Franck donosi jesenska stilska rješenja nekih od naših autora: zanimljiv je Profocusov projekt ill/est iza kojeg stoje autorice Nika Čuić, Snježana Sirovica, Petra Stojanović, Danijela Valentić Sever, Martina Kovač i Nikolina Ribarić. Za mušku je kolekciju i dobre masculine krojeve bio zadužen Toni Rico, dok su se formama poigrale Mirjana Klepić i Natalija Smogor. Kolekcija Simone Manojlović ovoga puta putuje Marokom... 

PROFOCUS ILL EST5

Suradnja kroz dizajn @ Profocus
Kad se pod jednim dizajnerskim imenom, ovoga puta riječ je o ill/est iz Profocusa, nađe više kreativnih umova, rezultat je zbroj njihovih senzibiliteta i pomirenje različitih stilskih smjerova - bunt je ovdje rezerviran za popularne stilske opcije, grunge i pročišćeni punk. Našle su se autorice Nika Čuić, Snježana Sirovica, Petra Stojanović, Danijela Valentić Sever, Martina Kovač i Nikolina Ribarić i na color mapi: crno-bijela omiljena je formula, no kroz zanimljivi minimalizam. Perforacije su detalj koji razbija njihove skladne plohe od neoprena, pamuka i umjetnog krzna, tu su bazični komadi u tamnim tonovima i bijeloj kao kontrast. Glavni začin je volumen - opuštene linije i udobnost zakoni su novog brenda na našoj modnoj sceni. 

 

TONI RICO 3

Toni Rico je predstavio Monturu za na misu: radi se o odijelima, košuljama i hlačama autora koji je poznat po dobrim kolekcijama za muškarce. Kao autor voli odjeću britanskih gentlemena ali pod utjecajem mediteranske svježine. – Ovo je klasika s pomakom, prožeta retro prizvukom - . Od materijala koristio je kašmir, moher, angoru, vunu, svilu, pamuk, viskozu... . - Danas kada na pistama gledamo sve feminiziranije modele, želja mi je vratiti muževnost na pistu. Tražeći za reviju dečke poput Clarka Gablea, Gregoryja Pecka, Marlona Branda, Paula Newmana i mog dideta Toneta Ricota stavio sam točku na i ovoj modnoj priči – veli Rico.

 

MIRJANA KLEPIC

Mirjana Klepić, dobitnica 2. nagrade stručnog žirija na 9. Modnom ormaru, donosi kolekciju Cubic confluence – radi se o, kako sama ističe, razvoju kubičnog oblika u nekoliko slojeva i formi. Jednostavno gledano, to su dobri kožni komadi s perforacijama, podsjećaju na bajkere i futurizam, dok uske tajice nose print, multiplicirane fotografije muskulature. Siluetu dinamiziraju vrlo duge resice, no forma je uglavnom kruta i ističe linije tijela.

 


NATALIJA SMOGOR2

Natalija Smogor širi siluetu na ramenima, podsjećajući nas na moderne osamdesete, što čini mega ovratnicima i volanima. No, nema boja, pa je kolekcija urbano-poslovna, nudeći male i velike crne kreacije za razne prilike.

 

SIMONE MANOJLOVIC4


Simone
Manojlović posvetila je kolekciju Jemaa egzotičnom Maroku. Svila, viskoza, taft i pamuk dorađene su ručno napravljenim detaljima, no autorica je naglasila kako su potpis kolekcije i snaga duha i nepopustljivost. Muško-ženska, ponegdje androgina kolekcija u tamnim tonovima donosi volumen i naglašavanje fluidne linije podcrtane sjajem izražajnih  aplikacija.


 

Mirjana Klepić:

MIRJANA KLEPIC1MIRJANA KLEPIC2MIRJANA KLEPIC5MIRJANA KLEPIC6MIRJANA KLEPIC22

 

 

ill/est Profocus:

PROFOCUS ILL ESTPROFOCUS ILL EST2PROFOCUS ILL EST3PROFOCUS ILL EST7PROFOCUS ILL EST11PROFOCUS ILL EST13PROFOCUS ILL EST22PROFOCUS ILL EST23PROFOCUS ILL EST33PROFOCUS ILL EST55PROFOCUS ILL EST66PROFOCUS ILL EST77

 

 

Simone Manojlović:

SIMONE MANOJLOVIC

SIMONE MANOJLOVIC3

 

Toni Rico:

TONI RICO 1TONI RICO 2TONI RICO 5TONI RICO 7TONI RICO 9TONI RICO 11TONI RICO 23TONI RICO 24TONI RICO 26TONI RICO 88

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location