Username *
Password *
Remember Me

Sedma po redu izložba iz ciklusa Mentalni sklop koja predstavlja novi umjetnički par sljedbenik-mentor: kao sljedbenik Ivica Malčić te Vlado Martek kao mentor, otvorena je sinoć u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na Kaptolu. O samoj povezanosti umjetnika publika je mogla saznati iz uvodnog razgovora kustosa izložbe Mladena Lučića, umjetnika Ivica Malčića i Vlada Marteka.

Vlado Martek Mladen Lucic i Ivica Malcic
Vlado Martek, povjesničar umjetnosti Mladen Lučić i Ivica Malčić


I ovaj put među mnogobrojnom publikom nalazila su se zanimljiva lica iz kulturnog i društvenog života Hrvatske: kipar Kristian Kožul, slikari Danko Friščić i Ivana Vulić, modne dizajnerice Nada Došen i Ivona Martinko, grafički dizajnerski par Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić, glumac Robert Kurbaša, arhitektica Petra Roje, glazbenica Zdenka Kovačiček, tv urednica Elizabeta Gojan i mnogi drugi.

 

Elizabeta Gojan i Josip Tesija
Josip Tešija iz Galerije Kranjčar i Elizabeta Gojan


Vlado Martek
Rođen je u Zagrebu 1951. godine, gdje je diplomirao književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1976. godine. Bavio se  vizualnom i konkretnom poezijom a od sredine sedamdesetih  kao član Grupe šestorice autora postkonceptualističkom umjetničkom praksom.  Objavio je jedanaest knjiga - od zbirki poezije do eseja o suvremenoj umjetnosti, te dvije grafičke mape. Godine 2002. izašla je monografija: Martek-fatalne figure umjetnika, autora M. Šuvakovića, a 2008. održana mu je retrospektivna izložba u Gliptoteci HAZU u Zagrebu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a dobitnik je i više nagrada. Živi i radi u Zagrebu i Rovinju.

Sanja Bachrach Kristofic i Mario Kristofic
Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić


Ivica Malčić
Rođen je u Zagrebu 26.09.1964.godine. Diplomirao je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu  1996. u klasi prof. Miroslava Šuteja. Od 1998. do 2002. svake godine u Zagrebu izlaže po sto slika. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, uglavnom  u Zagrebu.  Za svoj j rad dobio je i poneku nagradu. Izdavačka kuća Durieux 2007. godine posvećuje mu poseban broj časopisa Fantom slobode  sa 365 dnevničkih crteža. Živi i radi u Zagrebu. 30.11.1991. -  02.06.2015. = 2664  (broj realiziranih radova u tom periodu).

Foto: Juraj Vuglač i Jasenko Rasol

 

Ismet Efendic Elvira Kranjcar Zdenka Kovacicek i Josip Tesija
Ismet Efendic, Elvira Kranjčar, Zdenka Kovačićek i Josip Tešija

Ivona Martinko i Josip Tesija
Ivona Martinko i Josip Tešija

Kristian Kozul
Kristijan Kožul

Stjepan Sandrk i Martina Grlic
Stjepan Šandrk i Martina Grlić

Vlado Martek i Ivan Posavec
Vlado Martek i Ivan Posavec