Username *
Password *
Remember Me

Povodom deset godina umjetničkog rada Nenad Sovilj sinoć je u Francuskom paviljonu SC-a u Zagrebu otvorio izložbu Molekula, a naziv je opravdao postavljanjem ogromne skulpture molekule glukoze, a u svakom se atomu krije njegov svijet u malom. Koji podsjeća upravo na te sitne djeliće od kojih je svijet satkan, a u Sovilj interpretaciji oni su zapravo savršeno okrugle forme od epoksidne smole, u koje autor umeće poludrago kamenje i metale.

IMGP5991

Ovo je do sada najzahtjevnija njegova kolekcija, jer ipak, deset godina djelovanja odlična je prilika za iskorak. Kako dizajnerski tako i tehnološki. Sovilj od samih početaka koristi luksuzne materijale, no oni kod njega nisu čisto u prvom planu, već su dio kreacije, dizajna, te se uvijek nastavljaju na neku priču, materijal, oblik... Njemu ti dragocjeni komadi nisu dovoljni sami za sebe, već ih on koristi na inventivan način, izaziva ih vlastitom kreativnošću.

IMGP5992IMGP5995IMGP6036IMGP6041IMGP6160

sovilj slokovic

Nenad Sovilj u društvu poznate odvjetnice Jadranke Sloković

IMGP6193IMGP6314

Dizajnerice posjetile izložbu kolege: gore Nataša Mihaljčišin iz studija I-gle, dolje Ivana Omazić

ivana omazic sovilj

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.