Username *
Password *
Remember Me

Želite li ući u čaroban svijet stvaranja cvjetnih kugli Martine Knapić, rezervirajte ovaj petak, od 10 sati ujutro, vrijeme za cvjetnu radionicu Memento koja će se održati u Povijesnom muzeju u Matoševoj 5 na Gornjem gradu u Zagrebu. Na ovoj cvjetno-umjetničkoj radionici će svoje znanje sa zainteresiranima podijeliti i Nataša Kravar koja je, kao i Martina, članica Udruge profesionalnih cvjećara aranžera. Radionica se održava u sklopu ovogodišnjeg Floraarta koji ima više lokacija na Gornjem gradu i na Bundeku.

bouqueenet2
Martina Knapić Bouqueenet

 
Martina Kanpić Horvat, četvrta generacija cvjećara-aranžera u obitelji, koja nastavlja tradiciju salona Herzmansky, prezentirat će izradu cvjetnih kugli po uzoru na cvjetne kugle koju je njezina majka Maja Štrban Knapić izradila za englesku kraljicu Elizabetu II. 1972. godine, prilikom posjeta kraljice bivšoj Jugoslaviji te za američku glumicu Elizabeth Taylor 1971. godine, prilikom njezina boravka na Brijunima. 

Danas Martina Knapić Horvat izrađuje cvjetne kugle od svježega rezanog cvijeća i trajne cvjetne kugle od prirodnih materijala: pamuka, dehidriranoga cvijeća, mahovine, stabljika začinskog bilja, školjki te pamučne ručno i strojno izrađene čipke. 

Nataša Kravar druga je generacija cvjećara-aranžera u obitelji Kravar, koju čine majka i dvije kćeri. Na ovoj prezentaciji izradit će vjenčani buketić po uzoru na buket koji je prije tridesetak godina na Floraartu izlagala njezina majka Gordana Kravar. Tom će prilikom pokazati razlike u aranžiranju cvijeća i izradi cvjetnih buketa dviju generacija cvjećara. 

Prezentacija je zamišljena kao promocija zagrebačkog cvjećarstva i umijeća aranžiranja cvijeća u okviru 50. međunarodne vrtne izložbe Floraart. 

bouqueenet1

bouqueenet2bouqueenet3bouqueenet4bouqueenet5bouqueenet77bouqueenet111

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.