Username *
Password *
Remember Me

Rezultati projekta Making Space for Active Community koji je proveo Savez udruga Operacija grad s partnerima Gradom Pulom, Savezom udruga Rojca iz Pule, Gradom Zagrebom te KA_Matrixom iz Karlovca predstavile su jučer u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo Miljenka Buljević i Marijana Rimanić.

Pogon Shuffle 03

U sklopu projekta osmišljen je i realiziran Pogon Shuffle koji se kao trajna instalacija nalazi u Pogonu Jedinstvo u Zagrebu. Pogon Shuffle je analogni interaktivni objekt usmjeren uključivanju posjetitelja programa u Pogonu Jedinstva. Uz nekoliko rotacija posjetiteljima je moguće jednostavno izraziti što gledaju, slušaju ili posjećuju, što podržavaju i komentiraju, kako se organiziraju i gdje se okupljaju ili pak ostaviti komentar za unapređenje programa u Pogonu. Ovo je inovativan, zabavan i za Hrvatsku jedinstven način komunikacije s publikom i njezinog uključivanja u kreiranje programa neke kulturne ustanove.

Pogon Shuffle koncipirali su Antun Sevšek i Damir Gamulin, izradio ga je Ivan Kosec, pojmove je osmislio Nenad Vukušić, a programirao LiteMotif.  

IMG 1208
Miljenka Buljević i Marijana Rimanić

Cilj projekta Making Space for Active Community bio je osnažiti organizacije civilnog društva za upravljanje kulturnim centrima u Zagrebu, Karlovcu i Puli te uključivanje zajednice u njihov rad. Kroz radionice i treninge te komunikaciju s korisnicima kulturnih centara predstavnici organizacija civilnog društva iz Karlovca, Pule i Zagreba radili su na razvoju suradnje s lokalnim vlastima na upravljanju kulturnim centrima u tim gradovima te na povećanju vidljivosti kako samih centara tako i njihovih programa. U ova tri grada organizirana su 4 treninga i 7 radionica s ukupno preko 70 korisnika. Tako su tijekom provedbe projekta koji je trajao od 13.12.2013. do 13.5.2015. predstavnici 38 organizacija prošli edukaciju iz umrežavanja, održivog upravljanja infrastrukturom, komunikacije sa zajednicom i oblikovanja prostora. Rezultat projekta je bolja suradnja između lokalne zajednice i korisnika kulturnih centara u ova tri grada kao i veća uključenost građana u rad centara.

Pogon Shuffle 01

Making Space for Active Community proveli su Savez udruga Operacija grad, Savez udruga  Rojca, KA-Matrix, Grad Zagreb i Grad Pula. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Ured za udruge Vlade RH te Američka ambasada u Zagrebu. Vrijednost projekta je 75.000 eura od čega je 60.000 eura osigurala Europska unija.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.