Username *
Password *
Remember Me

Obrve ne smiju izgledati kao blizanke, već kao sestre, izjavila je jednom vizažistica svjetskog glasa Pat McGrath. Lice nije simetrično, kao ni obrve, čija je slava danas neupitna, možda radi brojnih nude make-up trendova koji ističu prirodnost. Tome su pogodovale manekenske zvijezde poput Care Delevingne, Hilary Rhode i Andreee Deaconu, koje sve redom imaju prirodne, prekrasne i guste obrve. Nekako se s vremenom svijet ljepote fokusirao na obrve, a lagani make-up trendovi, pa čak i jarki crveni ruž, obožavaju dobro i kvalitetno definirane obrve.

adreea
Andreea Diaconu

 

Pa sad gotovo svaki kozmetički brend ima u ponudi set za oblikovanje obrva, tu su mala pinceta i, što je još važnije, kist i nekoliko smeđih nijansi. Obično su to dobro pigmentirana gusta sjenila, pa treba paziti s nanašanjem, naročito ako se radi o gustim obrvama. One rijetke jednostavnije je mazati, možete ih lagano nakon toga počešljati u smjeru rasta, dok neki vizažisti obožavaju češljati obrve prema gore, kako bi se istaknuo luk obrve. Dobre obrve čine čudo za lice - naglašavaju konture, uravnotežuju ga, ističu pogled, trepavice…

 

Cara Delevingne
Cara Delevingne


Druga varijanta je japanska, sve popularnija metoda iscrtavanja obrva: - s ovom metodom se postiže potpuno prirodan izgled obrva – priča Valentina Petrović Švajcer, make-up artistica koja se ovime bavi već duže vrijeme - obzirom da se svaka dlačica zasebno iscrtava i tako imitira prirodne dlačice. Važno je naglasiti kako se kod japanske metode prirodne dlačice obrve ne čupaju već samo iscrtavaju, što uvelike pomaže i obnoviti ponekad krivo počupane obrve - .

Japanska metoda iscrtavanja obrva 4


- Tretmanu se podvrgavaju i žene i muškarci svih dobnih skupina kojima se oblika samih obrva usklađuje prema njihovim željama ili u skladu s  godinama, no prije svega u skladu i prema obliku lica što bi značilo da ne postoje identične obrve istog kalupa jer svako lice ima individualne crte i boje – ističe Valentina, jedna od prvih u Hrvatskoj koja se počela baviti ovim načinom oblikovanja obrva.

Japanska metoda iscrtavanja obrva v48

 

sleek-makeup-brow-kit

 

stefanel-spring-summer-2015-ad-campaign01

Hilary Rhoda

 

ysl cara

Cara Delevingne

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.