Username *
Password *
Remember Me

Dan Zemlje je sutra, 22. travnja 2015.: povodom toga podsjetit ćemo vas na Slow Fashion, pokret koji je nastao 2007. godine, a zastupa upravo suprotno od onoga što moda koja nam se uglavnom nudi jest - brza, ne-ekološka, nekvalitetna i jureća. Izraz je osmislila Kate Fletcher u londonskom Centre for Sustainable Fashion.

 

slow fashion

Slow fashion okuplja autore diljem svijeta koji rade dobu za dugoročno nošenje, ne priklanjaju se brzim trendovima, proizvode po eko principima i razmišljaju o tome kako očuvati Zemlju i njezina blaga. Slow fashion postaje sve značajniji jer proizvodnja odjeće loše kvalitete dodatno potiče stvaranje smeća, a nekvalitetnim materijalima trebaju godine i godine da se razgrade. I mi, često oduševljeni jeftinom i modernom robom, sve više kupujemo a ponekad se čini kao da nemamo ništa u ormaru…

 

CompleteProductLifecycle


Upravo to Slow fashion pokušava promijeniti, pa mogli bismo početi od sebe. Kupnjom ne preskupe, već kvalitetne robe po nekoj relativno normalnoj cijeni, kupnja robe koju ćemo nositi više sezona, a ne bacati svakih par mjeseci… Naime, ova loša roba ne može se ni reciklirati: danas na primjer na Hreliću i ostalim svjetskim sajmovima ima dosta dobre odjeće jer se prije proizvodilo neusporedivo kvalitetnije i sami su materijali bili bolje napravljeni. Da pomognemo okolišu, da se reciklaža nastavi, te da se brinemo o majčici Zemlji kako bi ona preživjela sve više zagađenja, razmislimo o Slow fashion pokretu i priključimo se, svaki za sebe.

 

slow3

denver co

 

 

john-patrick-organic-sourcemap-7-537x402

the slow fashion movement notjustalabel 645489269la-ig-ecofriendly-fashion-20150419-006

slow

SLOW YOUR FASHION SNEAKslo fashthe-slow-fashion-manifest

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location