Username *
Password *
Remember Me

Galerija Velvet, Francuski pavoljon, Kino SC-a i obližnje kino pod zvijezdama ove sezone ugostit će još jedan Noir Festival. Ove godine u suradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj, organizirane su francuske večeri noira, te će se zagrebačkoj publici predstaviti Tonino Benacquista, cijenjeni pisac romana, novela, kazališnih predstava i scenarija za stripove i filmove čija je knjiga Malavita doživjela veliki globalni uspjeh.

pozivnica Noir Festival 2015 cr

Posjetitelje Noir Festivala očekuje nekoliko vrlo zanimljivih predavanja i gostovanja, a ljubitelji filma doći će na svoje jer će se u sklopu festivala prikazivati francuski noir klasici Sur mes lèvres, Touchez pas au grisbi, Bob le flambeur i Quai des orfèvres.

Roman Bog Vas mrzi predstavit će i pisac Velimir Grgić u kojem spaja sve elemente klasičnog i dobro poznatog noir žanra. U zanimljivoj panel diskusiji objasnit će i koji su razlozi buđenja balkanskog noira odnosno velikog povratka hrvatske kriminalističke književnosti na kulturnu scenu. Drugi dan festivala rezerviran je za druženje s direktorom najvećeg noir festivala Eddiem Mullerom te holivudskom divom Peggy Cummins što će ujedno biti i povod za prikazivanje filma Gun Crazy u kojem upravo ona tumači glavnu ulogu te koji joj je donio veliku svjetsku slavu.

Peggy Cummins
Peggy Cummins


Dio festivala kao i prošle godine bit će i Game Noir u kojem će svoje znanje o videoigrama i transmediji polaznicima radionica prenijeti dr. Jasmina Kallay - scenaristica, autorica i transmedijska kreatorica, Lovro Nola - direktor prvog hrvatskog centra za game dizajn Machina te gost predavač Christian Fonnesbech, svojevrsni mag gejming industrije. Ulaz za sva događanja je slobodan.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location