Username *
Password *
Remember Me

U petak, 3. travnja u 19 sati U Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu, otvara se izložba fotografija Karmen Orlić i Denisa Gržetića, naziva Paralelni svjetovi. 

Snow in Porec 
Snijeg u Poreču

 

- Ono što prvo plijeni pozornost na fotografijama Karmen Orlić i Denisa Gržetića je njihovo majstorsko vladanje osvjetljenjima, sfumatima i zasjenjenjima, pa su njihove fotografije, redovno malih, komornih, intimnih formata, uvijek crno-bijele (ili tonirane sepije). I unatoč svođenju praktički na ne-boje, one su prepune vizualnog obilja, koje izvire iz likovnoga govora svjetlina i bjelina, refleksija i sjena, iz oštrih i omekšanih rubova, neočekivanih perspektiva i promišljenih kompozicija. A onda i iz narativa, koji priča o krajolicima i vedutama s njihovih putovanja različitim prostorima, gdje stvarnost nije „preslikana“, nego je autorski transkribirana i interpretirana.. - ističe Višnja Slavica Gabout u pregovoru.           

Izložba će se moći pogledati do 10. travnja,  radnom danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

At Elgol

Karmen Olić rođena je 1966. godine u Puli. Fotografijom se bavi preko dvadeset godina, podjednako u analognoj i digitalnoj formi. Izlagala je na par samostalnih i više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, gdje je bila i nagrađivana: "PX3 Paris", "IPA-International Photography award", "4EyesPhoto"-1 st place nature, "B&W Spider award" gdje dobiva nagradu "Merit of excellence- Photographer of the year" 2011., 1 st place nature, "Polux Award" -1 st place nature, "Objetivo Agricolta" Roma, Italy, "Darkroom Gallery" Jurors choice-Essex, Vermont-USA. Radovi su joj publicirani u više internetskih časopisa: Fotoritim, BLUR, Walking Blind Magazine, AdoreNoir Magazine. Radovi joj se mogu pogledati na http://kaarmen.deviantart.com/gallery/ Članica je ULUPUH-a od 2009. godine. Živi i radi u Poreču.

late afternoon in Venice
Poslijepodne u Veneciji

 

Denis Gržetić rođen je 1964. u Pazinu. Fotografijom se bavi tridesetak godina. Kao fotograf-novinar surađuje u Glasu Istre, istovremeno objavljujući fotografije u Studentskom listu. Objavljivao je i u časopisu za kulturu OKO, a kasnije i u Fotomagu. Izlagao je samostalno u Zagrebu, Poreču, Dubrovniku i u Šikutima, te na više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, gdje je dobio prestižne nagrade. Publiciran je u Digital Photo UK magazinu te u nizu web magazina. Autor je fotografija korištenih za uređenje 5 CD ovitaka internacionalnih bendova. Aktivan je na više foto internet stranica, od kojih se izdvajaju www.artlimited i www.photo.net , na kojima ima svoje galerije. Član je ULUPUH-a od 2006. godine, a HZSU-a od 2012. godine.

 

silent flighttwo horses